Arată noutățile începînd cu...

eye 12763 Vizualizări

De cît timp avem nevoie ca să fim fericiți


Foto: evz.ro

Un studiu arată că lucrăm în medie opt ore pe zi, însă aproape 82% din cei intervievaţi rămîn conectaţi la mesageria de la serviciu şi consultă şi/sau răspund la e-mailuri urgente în afara orelor de muncă.

Pentru ca să fie fericiţi, ar avea nevoie de şase ore şi 59 de minute pe zi de timp liber, arată un studiu realizat de Direct Line Insurance şi preluat de 7sur7.be.

Persoanele care reuşesc să aibă acest număr de ore ar atinge un echilibru perfect între lucrul la locul de muncă şi viaţa privată. În realitate dispunem „doar” de patru ore şi 14 minute de timp liber pe zi, din cauza presiunilor familiale, a universului muncii tot mai exigent şi a internetului.

Studiul mai arată că lucrăm în medie opt ore pe zi, însă aproape 82% din cei intervievaţi rămîn conectaţi la mesageria de la serviciu şi consultă şi/sau răspund la e-mailuri urgente în afara orelor de muncă. Şi cînd sîntem cu apropiaţii rămînem conectaţi la internet, iar 47% dintre persoanele intervievate au spus că petrec un timp pe reţelele sociale cînd sînt acasă.

Dintre cei chestionaţi, 71% au afirmat că le place să mănînce o masă pregătită acasă şi trei sferturi spun că sînt fericiţi să stea cu familia.

Sursa: evz.ro

Cuvinte cheie:

fericire , sentimente , studiu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cîrneşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
608 locuitori

Cîrneşti este un sat din cadrul comunei Brătuleni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Nisporeni și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 608 oameni. Satul Cîrnești a fost menționat documentar în anul 1619.

Citeşte mai departe