Arată noutățile începînd cu...

eye 15169 Vizualizări

Al cîtelea copil eşti la părinţi? Vezi ce spune asta despre tine!


Foto: unica.ro

Ordinea în care ne-am născut în familie spune foarte multe despre personalitatea noastră. Primul născut este un lider foarte bun, mezinul este dornic de atenţie, iar copilul unic este un perfecţionist. Vezi mai jos mai multe detalii!

Primul născut

Primul născut este un bun lider, dar are un aer de superioritate care nu e prea comod pentru cei din jur. În general, există două extreme. Unii sînt empatici, buni la suflei şi atenţi, gata oricînd să aibă grijă de altcineva. Alţii sînt uşor agresivi şi nepăsători la problemele altora.

Primul născut este foarte atent la detalii - mulţi din ei sînt contabili sau au alte meserii asemănătoare - şi are mari şanse de succes în viaţa profesională, mai ales că îşi doreşte foarte mult să fie pe primul loc în orice situaţie. Dar în viaţa personală poate să aibă unele probleme pentru că îi place mereu să deţină controlul şi ia decizii fără să-i consulte pe ceilalţi.

Copilul mijlociu

Este cel mai greu de descris pentru că personalitatea lui poate varia în funcţie de familia în care a crescut. În general, copilul mijlociu este foarte împăciutor, nu suportă conflictele, îi place să le facă pe plac celor din jur şi chiar dă vina pe el însuşi cînd altcineva greşeşte. De cele mai multe ori preferă să facă multe compromisuri decît să stîrnească o ceartă.

Este o persoană sociabilă, un bun negociator, mediator, un bun jucător de echipă şi chiar are succes în activităţile în care lucrează cu alţii. Însă cînd e pe cont propriu îi e mai greu. Nu-i place să ia decizii singur, nu e sigur pe el. Este calm şi uneori cam secretuos.

Ultimul născut

Ultimul născut şi-a petrecut întreaga viaţă încercînd să atragă atenţia asupra lui şi s-a obişnuit aşa. De obicei este "bufonul" grupului şi sufletul petrecerii. Obişnuit să facă facă lucruri care îl depăşesc doar ca să ţină pasul cu fraţii mai mari, el se pricepe la multe lucruri şi învaţă repede ce e nou. E foarte perseverent şi poate învăţa orice.

În carieră, se orientează către meserii care în care are de a face cu publicul. Este un extrovertit, iar prezenţa oamenilor îi dă energie. Nu se teme să-şi asume riscuri, dar se teme de părerea celorlalţi faţă de el. Nu-i place să fie criticat, respins. Din fericire pentru el, este un manipulator foarte bun şi oamenii îl văd exact aşa cum vrea el să fie văzut. De obicei, nu e chiar aşa drăguţ şi amabil cum pare.

Copilul unic

Copilul unic seamănă foarte mult cu primul născut, dar trăsăturile lui sînt parcă exagerate. Copilul unic este un bun lider şi un perfecţionist fără pereche. Pentru că nu a fost nevoit să împartă jucăriile sau să se lupte pentru atenţia părinţilor, are sentimentul că toate ise cuvin. Pe de altă parte, a fost nevoit să împlinească toate aşteptările părinţilor, aşa că este foarte conştiincios, organizat, vrea să fie mereu primul şi suferă cînd nu reuşeşte.

Este de obicei un introvertit, cere mult de la el şi de la ceilalţi, nu acceptă criticile, este ranchiunos. Însă copiii unici sînt cei care fac lumea să se învîrtă. Ei sînt oamenii de ştiinţă, inventatorii, gînditorii care au schimbat lumea. În plus, sînt persoane de încredere, conservatoare şi foarte serioase.

 

Sursa: unica.ro

Cuvinte cheie:

caracter , parinti , copii

Localităţile Moldovei şi diasporei

Pererîta

Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
1844 locuitori

Pererîta este un sat şi comună din raionul Briceni. are o suprafaţă totală de 23.29 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 31.38 km. Pererîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Pererîta se află la o distanță de 12 km de oraşul Lipcani și 278 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1844 de oameni. Localitatea a fost atestată documentar în anul 1623.

Citeşte mai departe