06 august 2022, 13:30 Caleidoscop views 2950
În urmă cu un an, a fost numit un guvern sub conducerea Nataliei Gavrilița
Foto: agora.md
06 august 2022, 13:30 Caleidoscop views 2950

În urmă cu un an, a fost numit un guvern sub conducerea Nataliei Gavrilița

Exact cu un an în urmă noul Guvern, în frunte cu Natalia Gavrilița, compus din 13 ministere a obținut votul de încredere din partea deputaților. Cabinetul de miniștri a fost învestit cu votul a 61 de voturi ale deputaților PAS, informează realitatea.md.

În discursul rostit de Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, a promis că noul Executiv nu va fura, nu va crea condiții pentru monopolizare sau devalorizare a întreprinderilor statului și nu va admite corupția în rândurile funcționarilor și demnitarilor publici.

„Timp de 30 de ani politicienii au folosit instituțiile statului drept paravan pentru a se îmbogăți și a fura. Avem toate ingrendientele pentru a produce schimbările. În noua garnitură avem persoane care nu au tangență cu politicul, oameni, care au muncit până în prezent în companii private, naționale și internaționale. Acest Guvern nu va fura, nu va împărți banii publici cu procent, nu va crea companii abonate la licitațiile publice, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului, nu va proteja hoții, bandiții, escrocii și monopolurile, care jecmănesc oamenii acestei țări”, a spus Gavrilița.

Totodată, șefa Cabinetului de miniștri și-a expus și câteva din obiectivele pe care Guvernul și le-a propus să le realizeze, fie pe termen scurt, fie pe durata întregului mandat:

  • Salarii de 15 mii de lei, pentru cetățenii țării,
  • Investiții de 4,5 miliarde de lei anual, pentru infrastructură,
  • Canalizare și asigurare cu apă potabilă,
  • Majorarea pensiei minime de 2000 de lei
  • Creșterea indemnizației pentru nașterea copiilor,
  • Elaborarea unei politici de tranziție la economia circulară și verde,
  • Stabilirea unor relații cu România, Ucraina, UE și SUA .

Sursa: realitatea.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.