07 mai 2020, 22:00 Caleidoscop views 24729
07 mai 2020, 22:00 Caleidoscop views 24729

5 cele mai bune moduri de a auto-apărare pentru femei

Dacă sînteți o femeie fragilă, trebuie să vă gîndiți la auto-apărare și să vă pregătiți. Ce ar trebui să alegem în calitate de armă?

1. Obiecte lungi

Bețe, umbrele, bastoane - sînt instrumente destul de utile pentru autoapărare. Ele vă permit să țineți inamicul la distanță sau să-i afectați  capacitatea de luptă, fără a provoca leziuni grave. Cu toate acestea, nu este prea comod să le purtați permanent.

2. Obiecte care pot fi aruncate

Aruncați în față dușmanului un pumn de pietricele de la sol, fie niște obiecte mici din poșetă. Puteți purta într-un buzunar niște bile de metal în acest scop. Ele reprezintă de asemenea, un trening pentru degete.

3. Spray

Funcționează la fel ca obiectele pentru aruncare, dar în cazul în care nimeresc în ochi sînt chiar mai eficiente. Se potrivesc și balonașele cu  gaze, precum și fixativul  de păr sau deodorantul.

4. Obiecte grele

Ar putea fi o butelie de plastic pe jumătate plină sau o sticlă deșartă. Lovitura cu o astfel de sticlă poate provoca o contuzie. Dacă vă este frică să loviți în cap, loviți peste mîini sau picioare. Astfel de atacuri sînt dureroase și pot opri inamicul.

5. Cuțit

Dacă nu știți cum să-l mînuiți - cuțitul poate fi îndreptat împotriva dvs. Dar chiar dacă știți cum, puteți provoca o rana mortală și să nimeriți la închisoare.
Nu purtați cuțite de luptă sau de vînătoare, care necesită o autorizație. Alegeți-le pe cele care au un certificat ce atestă că acestea nu sînt o armă. Sau cele de bucătărie. Dar gîndiți-vă bine cum anume intenționați să le folosiți.  

 

Sursa: sobesednik.ru

Cuvinte cheie:

aparare , femei , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
177 locuitori

Grinăuţi este un sat din cadrul comunei Mihălăşeni, raionul Ocniţa. Satul Grinăuți este situat la o distanță de 12 km de orașul Ocnița și la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 177 de oameni. Prima atestare documentară a satului Grinăuți datează din anul 1872.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.