Arată noutățile începînd cu...

eye 11276 Vizualizări

Cum afectează vîrsta percepția timpului


Foto: lady.ru

Biologul american Robert Sotran a realizat un experiment cu o durată de 45 de ani pentru a afla cum se schimbă cu vîrsta percepția timpului, relatează mir24.tv.

Omul de știință de-a lungul anilor în fiecare zi măsura tensiunea arterială, temperatura, ritmul cardiac, precum și percepția subiectivă a vitezei de curgere a timpului, iar toate rezultatele le înregistra. Cu cît înainta în vîrstă, cu atît mai exacte deveneau evaluările sale. Părea că timpul puțin cîte puțin se accelerează. Cel mai bun sfat pentru cei care sînt preocupați de percepția timpului este de a încerca să-și diversifice viața, a petrece mai puțin timp cu lucrurile de rutină și să caute noi impresii despre lume și  viață.

Cuvinte cheie:

studiu , om , timp

Localităţile Moldovei şi diasporei

Codreanca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
2066 locuitori

Codreanca este un sat şi comună din raionul Străşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codreanca și Lupa-Recea. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 43 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2066 de oameni. Satul Codreanca a fost menționat documentar în anul 1436.

Citeşte mai departe