23 februarie 2015, 15:31 Caleidoscop views 53071
23 februarie 2015, 15:31 Caleidoscop views 53071

COD SECRET folosit în Biblie, descifrat de cercetători

Cercetătorii de la Universitatea Keele din Anglia, în colaborare cu cei de la universitatea Amridge din SUA, au descoperit un cod secret, folosit în Biblie pentru a pune veştile proaste într-o lumină bună.

După ce au analizat cu ajutorul unui program pentru calculator cîteva versete din Geneză, cercetătorii au descoperit că, intenţionat sau poate din întîmplare, în textele biblice se foloseşte un cod, denumit "Sandvişul Morţii din Geneză", pentru a prezenta informaţii negative, ascunse printre cele pozitive, scrie libertatea.ro.

Astfel, se pare că peste tot pe unde este vorba despre moarte, se menţionează în diverse contexte şi viaţa, de cîteva ori înainte şi de cîteva ori după, pentru ca informaţiile negative să fie îndulcite şi puse într-o lumină bună.

Această tehnică este folosită, conştient, cu scop persuasiv, şi în zilele noastre, dar nu se poate şti dacă în Biblie a fost utilizată în mod intenţionat sau este o pură întîmplare.

Cuvinte cheie:

studiu , descoperire , biblie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.