Arată noutățile începînd cu...

eye 9995 Vizualizări

Copiii pot citi gîndurile!

Cercetătorii sînt de parere că bebelușii care nu au mai mult de 18 luni pot vedea lumea printr-o cu totul altă perspectivă. Potrivit unui studiu de specialitate, copiii mai mici de 2 ani an pot citi gîndurile celor din jur. Inițial, se credea ca această abilitate apare la copiii cu vîrsta între 4 și 7 ani, însă se pare că variază de la țară la țară, scrie Daily Mail.

Astfel, o echipă de cercetători de la  University of California au descoperit că bebelușii din China, Ecuador și Fiji pot citi gîndurile prim empatie.

Aceștia au supus copiii care au luat parte la studiu unui test de natură cognitivă. Fiecare copil a fost pus într-o încăpere în care a intrat o persoană și a ascuns un obiect. Ulterior, o altă persoană a intrat și a luat obiectul și l-a ascuns în buzunar. La sfîrșit, micuțul a fost întrebat dacă știe unde va căuta prima persoană obiectul dispărut. Acest test are rolul de a vedea dacă micuțul poate să înțeleagă perspectiva celorlalte persoane și înțelege că prima persoană nu are de unde să știe unde este obiectul.

Răspunsul oferit de copii a fost acela că persoana va căuta cel mai probabil în locul în care îl ascunsese, pentru că nu are de unde să știe că fusese furat de cea-a de-a doua persoană. Este de menționat faptul că răspunsul dat a fost mai degrabă un gest, copiii îndreptîndu-și privirea spre locul în care fusese obiectul ascuns.

Cuvinte cheie:

SUA , studiu , copii

Comentarii

 (1)
  • #1 leilei
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sămăşcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
1502 locuitori

Sămăşcani este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Sămăşcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 12 km de orașul Șoldănești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1502 oameni. Satul Sămășcani a fost atestat documentar în anul 1604.

Citeşte mai departe