Arată noutățile începînd cu...

eye 783 Vizualizări

Atacul terorist împotriva lui Soleimani - încălcarea dreptului internațional și a Cartei ONU


Ambasada Republicii Islamice Iran în Ucraina și Republica Moldova a venit cu un articol al cărui text îl prezentăm în întregime.

Pe 3 ianuarie 2020, general-locotenentul Qasem Soleimani, comandantul unității de elită "Quds" și unul dintre personalitățile militare din Republica Islamică Iran, precum și mai mulți militari iranieni și irakieni au murit în apropiere de aeroportul din Bagdad, capitala Irakului, în urma unui atac terorist efectuat de către o dronă americană.

Recent am celebrat un an de la acest act terorist, care, fără îndoială, poate fi numit unul dintre cele mai importante și fără precedent evenimente din istoria Orientului Mijlociu și din lume în general. Deoarece acest comandant și figură militară, cunoscut drept un luptător cu ISIS – una dintre cele mai mari grupări teroriste din Orientul Mijlociu – a fost atacat de trupele americane în timpul unei vizite oficiale a unui părți terțe, acest act a devenit obiect al criticii largi a SUA în lume în legătură cu comiterea acestei crime.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

teract , Iran

Localităţile Moldovei şi diasporei

Albineţul Nou

Statut:
Sat
Prima atestare:
1918
Populația:
205 locuitori

Albineţul Nou este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Albineţul Nou a fost menționat documentar în anul 1918.

Citeşte mai departe