25 august 2020, 14:00 Caleidoscop views 3049
Din Belarus în Moldova. Discreditarea forțelor de ordine ca componentă importantă a ”tehnologiei portocalii”
25 august 2020, 14:00 Caleidoscop views 3049

Din Belarus în Moldova. Discreditarea forțelor de ordine ca componentă importantă a ”tehnologiei portocalii”

Mulți văd evenimentele din Belarus în contextul așa-numitelor revoluții "colorate" sau "portocalii" care au loc periodic în spațiul post-sovietic, comparîndu-le cu scenariile aplicate în ultimii ani în diferite regiuni ale lumii.

După cum au arătat protestele din Belarus și din alte țări, sentimentul revoluționar provocat artificial nu trebuie neapărat să aibă o bază socială în masă, nu trebuie neapărat să urmărească obiectivele de extindere a drepturilor și libertăților cetățenilor, îmbunătățirea vieții oamenilor și consolidarea independenței statelor. Este suficient să declari sloganuri-capcane corespunzătoare și să le consolidezi cu tehnologii adecvate, care, după evenimentele din Ucraina, de cele mai multe ori sînt numite "portocalii".

Acestea urmăresc în mod clar utilizarea metodelor de subminare artificială a stabilității în stat prin diferite acțiuni în spatele scenei pentru a răsturna regimurile politice nepotrivite unor forțe străine care se consideră democratice. Unul dintre obiectivele principale ale acestor tehnologii constă în alimentarea masivă a sentimentului de protest în rîndul populației, crearea mitului privind lipsa legitimității puterii, discreditarea aparatului de stat și în special a structurilor de forță, care asigură menținerea și apărarea ordinii de drept în țară.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Belarus , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
înc. sec. XX
Populația:
186 locuitori

Novaia Nicolaevca este un sat din cadrul comunei Mănoileşti, raionul Ungheni. Satul Novaia Nicolaevca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ungheni și la 98 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 186 de oameni. Satul Novaia Nicolaevca a luat naștere la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.