28 iulie 2020, 14:00 Caleidoscop views 3471
Această dorință neverosimilă de a ști cine te telefonează…
28 iulie 2020, 14:00 Caleidoscop views 3471

Această dorință neverosimilă de a ști cine te telefonează…

Întrebarea privind dorința de a-l identifica pe cel care te sună de la un număr necunoscut și chiar de a-i vedea fotografia, fără a-i avea contactele în cartea de adrese ale telefonului, face parte din categoria celor ritorice.

Orice psiholog îți va spune: curiozitatea face parte din emoțiile de bază, pe care le-am moștenit din moși-strămoși, emoții care există undeva în subconștient și pe care omul le controlează cu mult greu. Răufăcătorii care utilizează metodele ingineriei sociale acționează în nuanțele rațiunii umane nu mai rău ca specialiștii și folosesc fără jenă particularitățile mentalității noastre pentru îmbogățirea ilicită, în cele mai dese cazuri.

Articolul de față este consacrat programelor gratuite, care iau amploare în regiune și exploatează curiozitatea noastră pe motivul nevinovat al protecției de spam, dar de facto oferă unor persoane terțe informații din cărțile de adrese ale telefoanelor noastre, precum și fotografii, adrese electronice, înregistrările convorbirilor noastre și alte informații cu caracter dacă nu personal, apoi foarte sensibil.

Deoarece există destul de multe programe de acest fel, iar denumirile lor pot fi ușor modificate de producători în caz că într-un șir de state ele pot fi blocate din cauza neconcordanței cu cerințele legislației naționale de protecție a datelor personale, în articolul de față vom examina influența lor negativă după exemplul aplicației GetContact, devenită populară cu ceva ani în urmă.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

telefon , identificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
928 locuitori

Stoicani este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stoicani și Soloneţ. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Soroca și la 140 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 928 de oameni. Satul Stoicani a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.