14 mai 2020, 12:05 Caleidoscop views 2955
Kissinger: Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială
14 mai 2020, 12:05 Caleidoscop views 2955

Kissinger: Pandemia de coronavirus va modifica pentru totdeauna ordinea mondială

Atmosfera suprarealistă a pandemiei Covid-19 îmi aminteşte cum m-am simţit cînd eram tînăr în Divizia de Infanterie 84, în timpul Ofensivei din Ardeni.

Acum, la fel ca la sfîrşitul anului 1944, există un sentiment de pericol existent, care nu vizează o persoană anume, ci poate lovi la întîmplare, în mod devastator. Dar există o diferenţă importantă între acea perioadă îndepărată şi actuala perioadă. Rezistenţa americană de atunci era fortificată de un obiectiv final naţional. Acum, într-o naţiune divizată, este necesar un guvern eficient şi cu perspective îndelungate pentru a fi depăşite obstacolele fără precedent ca anvergură şi de nivel mondial. Susţinerea încrederii la nivel public este esenţială pentru solidaritatea socială, pentru relaţionarea între societăţi, pentru pacea şi stabilitatea pe plan internaţional.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
446 locuitori

Druţa este un sat din cadrul comunei Pociumbeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 446 de oameni. Satul Druța a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.