10 octombrie 2020, 15:00 Caleidoscop views 19351
10 octombrie 2020, 15:00 Caleidoscop views 19351

Zîmbetul bărbaților face femeile să se supună

Ce ar putea fi mai inofensiv decît zîmbetul? Dar totul depinde de cine zîmbește.

Într-o serie de experimente, oamenii de știință au încercat să afle cum zîmbetul bărbatului influențează limbajul corpului femeii și percepția eia bărbatului, informeaza nbcnews.com.

Atunci cînd participantele urmăreau un bărbat într-un rol dominant (dînd instrucțiuni), el le-a plăcut mai mult dacă zîmbea, chiar dacă comenta negativ despre femei.

În plus, femeile de multe cedau poziția lor în cazul în care aveau de a face cu un bărbat zîmbitor, și nu cu un reprezentant serios al sexului puternic.

"Cu alte cuvinte, femeile sînt dispuse să înghită pastila amară de discriminare atunci cînd este ambalată într-un zîmbet dulce", - au afirmat oamenii de știință.

Poate că se datorează faptului că femeile acordă mai multă atenție gesturilor și mimicii în timpul comunicării. Atunci cînd văd un zîmbet, conversația le pare mai prietenoasă.

Această situație poate fi deosebit de nefastă la locul de muncă atunci cînd o femeie are nevoie de să-și apere poziția.

Femeile care aleg un rol pasiv, evită contactul vizual, tonul ridicat la sfîrșitul frazei și zîmbesc mai mult decît este nevoie. Dacă zîmbiți atunci cînd vorbiți despre ceva important, această declarație pare mai slabă. Încercați să priviți mai mult în ochii interlocutorului și să observați dacă zîmbiți în timpul discuțiilor importante.

Trebuie urmărit nu numai limbajul corpului, dar și discursul bărbatului. Dacă el spune lucruri ofensatoare, iar femeia zîmbește și cedează, el poate crede că poate continua în același mod.

Cuvinte cheie:

barbați , femei

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
3926 locuitori

Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.