Arată noutățile începînd cu...

eye 1247 Vizualizări

Marea Britanie a ieșit din UE. Ce urmează?


Ei, iată că am ajuns s-o vedem și pe asta! La 1 februarie 2020, Marea Britanie a părăsit UE. S-au scris numeroase articole, s-au ținut nenumărate alocuțiuni, s-au încrucișat multe spade, s-au scos din casă cantități enorme de gunoi și s-au făcut mii de presupuneri și preziceri privind viitorul acestui mare stat.

Desigur, britanicii întotdeauna s-au aflat la o anumită distanță de continent, de mama-Europă. Mereu s-au considerat europeni, dar ca regulă se distanțau de principalele coliziuni politice de pe continent, chiar dacă participau la ele. Pentru Marea Britanie, Europa nu era o casă părintească, ci un cîmp de luptă. Pentru britanici, orice persoană de pe insule era mai aproape decît frații lor germani sau romani de pe continent.

Și iată că s-a întîmplat! Marea Britanie merge pe propria cale - asta chiar în pofida împotrivirii scoțienilor, galezilor și irlandezilor de nord, parlamentele cărora au votat contra ieșirii. Scoțienii, fiind a doua națiune puternică de pe insule, au refuzat chiar să scoată drapelul UE de pe parlamentul lor. Aceste fapte ne fac să cugetăm asupra perspectivelor Regatului Unit și a posibilităților lui de a menține pe viitor măcar unitatea nominală. Să urmărim pe scurt evenimentele de ultimă oră.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Marea Britanie , UE

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sociteni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1450 locuitori

Sociteni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Sociteni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Ialoveni și la 14 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1450 de oameni. Satul Sociteni a fost menționat documentar în anul 1639.

Citeşte mai departe