03 octombrie 2022, 11:30 Caleidoscop views 19608
03 octombrie 2022, 11:30 Caleidoscop views 19608

7 lucruri surprinzatoare care te vor face mai fericit


 

Cu siguranță ați citit mai multe articole despre cum să vă schimbați viața și să deveniți fericiți. Cracked.com vine cu cîteva idei foarte neașteptate care vor părea ciudate, dar eficacitatea lor a fost dovedit de către oamenii de știință. Deci ...

1.Vizionați filme triste

Un sfat ciudat, dar chiar funcționează. Oamenii de știință au dovedit că filmele triste care ne fac să plîngem, ne fac mai fericiți. Cercetătorii au descoperit că, după vizionarea unui film trist voluntarii erau mai fericiți pentru că ei compară subconștient viața lor cu personajele.

2. Mîncați carne roșie

Studii recente au arătat că carnea roșie scurtează viața. Cu toate acestea, chiar dacă acest lucru este adevărat, mîncînd carne de vită, vei muri mai devreme, dar fericit. Alte studii au arătat că carnea roșie îmbunătățește semnificativ starea de spirit. În plus, oamenii de știință au arătat că refuzul de carne rosie dublează riscul de depresie.

3. Încărcați creierul

Un om al cărui creier este ocupat cu munca, se simte mult mai fericit decît cel care permite creierului să fie leneș. Atunci cînd creierul nostru este ocupat, corpul produce o substanță chimică numită dopamină, care influențează starea de spirit. Cu cît mai multe sarcini simultan îndeplinește creierul, cu atît mai multă dopamină se produce.

4. Da frîu liber agresiunii

Oamenii au nevoie de a se elibera periodic de agresiunea acumulată. De aceea, sporturile precum ar fi boxul și luptele sînt foarte populare în rîndul fanilor. Oamenii de știință au sugerat că un comportament agresiv conduce la producerea de dopamină, care este cunoscută pentru  îmbunătățirea stării de spirit.

5. Utilizați transportul public

Un alt sfat ciudat. Poate oare o plimbare cu autobuzul să îmbunătățească starea de spirit? Se pare, că poate. Puteți citi sau pur și simplu relaxați-vă și gîndiți-vă la ceva, ceea ce nu puteți face în timp ce conduceți. De aceea, psihologii recomandă să renunțati periodic la automobil în favoarea transportului public.

6. Face treburile casnice

Puțini dintre noi adoră să facă curățenie. Gîndul la treburile casnice iî conduce pe unii spre depresie. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit că treburile casnice pot ridica de fapt, starea de spirit.

7. Gîndiți-vă la moarte

Șederea noastră pe pămînt este temporară, ea este mult mai scurtă decît aflarea într-o altă lume. Oamenii de știință au descoperit ca gîndul la moarte îi face pe oameni mai plini de har și mai agreabili în comunicare. Conștienți  de sfîrșitul inevitabil, dorim să umplem viața noastră scurtă cu emoții pozitive. Deci, cît de ciudat ar părea, uneori, atunci cînd sînteți coplețiți de melancolie, gîndiți-vă la moarte, faceți bine și trăiți emoții  pozitive.

Cuvinte cheie:

om , fericire , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
38 locuitori

Măgura este un sat din cadrul comunei Pietrosu, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 115 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 38 de oameni. Satul Măgura a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.