11 iunie 2019, 09:40 Caleidoscop views 3450
Un elicopter a lovit o clădire din New York, Iranul şi-a sporit producţia de uraniu îmbogăţit
11 iunie 2019, 09:40 Caleidoscop views 3450

Un elicopter a lovit o clădire din New York, Iranul şi-a sporit producţia de uraniu îmbogăţit

Un elicopter a lovit o clădire din New York

Cel puţin o persoană a decedat după ce un elicopter s-a prăbuşit luni pe acoperişul unei clădiri din cartierul Manhattan, a anunţat Departamentul de Pompieri din New York pe Twitter, potrivit postului Euronews.

Poliţia şi Departamentul de Pompieri din New York au anunţat că un elicopter a lovit o clădire din cartierul Manhattan, a anunţat The New York Times şi CNN.

Potrivit mass-mediei, victima este pilotul elicopterul.

Iniţial, doi oficiali locali au declarat că la bordul elicopterului se afla o persoană, care a fost rănită.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că este foarte posibil ca pilotul să fi încercat o aterizare de urgenţă pe acoperişul clădirii. În urma impactului s-a produs un incendiu, pe care pompierii au reuşit să îl controleze, a mai spus guvernatorul, citat de CBS.

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA) a confirmat că Iranul şi-a sporit producţia de uraniu îmbogăţit, pe fondul tensiunilor cu SUA

Yukiya Amano, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a confirmat luni că Iranul a sporit producţia proprie de uraniu îmbogăţit, acţiune anunţată încă de luna trecută de Teheran ca replică la reintroducerea sancţiunilor americane, informează postul BBC News.

Diplomatul japonez, care conduce agenţia ce are inclusiv responsabilitatea de a monitoriza respectarea angajamentelor asumate de Iran în cadrul Acordului nuclear din 2015, a mai afirmat că momentan nu este clar cînd nivelul producţiei ar putea ajunge la limita stabilită de înţelegerea semnată de Teheran şi marile puteri.

Yukiya Amano a îndemnat la dialog pentru reducerea tensiunilor.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franţa, China şi Rusia doresc să menţină Acordul nuclear cu Teheranul. În urma reintroducerii sancţiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunţa la aplicarea unor angajamente asumate prin Acordului nuclear în cazul în care marile puteri semnatare nu îşi respectă promisiunile făcute în acord, inclusiv privind eliminarea sancţiunilor economice.

Mai mult, oficiali de la Teheran au comunicat că Iranul ar putea obţine în patru zile uraniu îmbogăţit pînă la un nivel de puritate de 20%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Iran , New York , Știrile nopții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
78 locuitori

Slobodca este un sat din cadrul comunei Ruseni, raionul Edineţ. Satul este situat la 7 km de orașul Edineț și la 213 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 78 de oameni. Satul Slobodca a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.