Arată noutățile începînd cu...

eye 10525 Vizualizări

Cimitirul "Doina" ar putea pierde locul numărul 1 din Europa


Cimitirul Doina a fost în repetate rînduri subiect de documentare pentru publicațiile din vestul Europei.

Din pricina faptului că oamenilor le este tot mai greu sa se deplaseze prin cimitir, administrația a vrut să introducă aici transport public, însă a reunuțat ulterior la idee.

Se pare că în curînd, Cimitirul Doina nu va mai fi cel mai mare cimitir din Europa. Cimitirul de Nord din Rostov, Rusia, se extinde cu o viteză amețitoare.

Acesta a ajuns recent la peste 355.000 de morminte și are o suprafață mult mai mare și un potențial mai mare de extindere.

Care este cel mai mare cimitir din lume?

Wadi-us-Salaam este cel mai mare loc de veci din lume. Acesta este situat în orașul sacru Shia Najaf din Irak și acoperă aproape 15% din suprafața așezării. Cimitirul Wadi-us-Salaam are aproximativ 10 milioane de morminte. Anual, aici sînt înhumați 500.000 de oameni.

Cuvinte cheie:

cimitir , Europa

Localităţile Moldovei şi diasporei

Andriașevca Veche

Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
162 locuitori

Andriașevca Veche este un sat din cadrul comunei Frunză din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Slobozia și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Andriașevca Veche alcătuia 162 de oameni în anul 1998. Satul Andriașevca Veche a fost menționat documentar în anul 1809.

Citeşte mai departe