02 februarie 2019, 11:45 Caleidoscop views 15928
SUA îşi anunţă retragerea din tratatul Forţelor Nucleare Intermediare încheiat cu Rusia
02 februarie 2019, 11:45 Caleidoscop views 15928

SUA îşi anunţă retragerea din tratatul Forţelor Nucleare Intermediare încheiat cu Rusia

Statele Unite îşi anunţă retragerea din Tratatul privind Forţele Nucleare intermediare pe care îl au împreună cu Rusia.

Anunţul vine de la şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, care îşi justifică această decizie prin faptul că Moscova nu respectă acest tratat, iar acest lucru reprezintă un pericol pentru securitatea cetăţenilor americani.

Tratatul privind forţele nucleare intermediare a fost semnat de cele două mari puteri în 1987 şi a avut un rol important în sfârşitul Războiului Rece. Înţelegerea interzicea folosirea, dezvoltarea şi desfăşurarea anumitor capabilităţi militare, precum rachete balistice şi de croazieră cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri.

Retragerea Statelor Unite din tratat este o procedură care va dura 6 luni. Imediat după acest anunţ, NATO a anunţat că Alianţa sprijină în totalitate decizia Statelor Unite.

Sursa: www.digi24.ro

Cuvinte cheie:

SUA , Rusia , Tratat , arma nucleară

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
7430 locuitori

Peresecina este un sat şi comună din raionul Orhei. Peresecina este unicul sat din comuna cu acelaşi nume amplasat intr-o regiune colinară şi de şes, pe rîul Ichel, de-a lungul şoselei dintre Orhei şi Chișinău. Distanţa pînă la Chișinău este de 28 km, până la Orhei 18 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 7430 de oameni. Prima atestate documentară a satului datează din 4 mai 1436.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.