26 ianuarie 2019, 16:45 Caleidoscop views 20545
Moldoveanca care ne-a reprezentat ţara la concursul Grandma Universe (Foto)
26 ianuarie 2019, 16:45 Caleidoscop views 20545

Moldoveanca care ne-a reprezentat ţara la concursul Grandma Universe (Foto)

Republica Moldova a participat în acest an pentru a doua oară la concursul internaţional Grandma Universe, desfăşurat în oraşul Sofia, Bulgaria, în perioada 20 - 22 ianuarie.

Ţara noastră a fost reprezentată în acest an de Iraida Gorea, o bunică de 52 de ani, originară din Ialoveni. Pentru prestaţia pe care a avut-o, Iraida s-a întors acasă cu titlul "Grandma World" (Bunica Lumii), dar şi cu multe impresii frumoase.

"Acest concurs la noi, din păcate, nu se organizează, din cauza lipsei banilor. Eu am fost sprijinită de preşedintele ţării. Am apelat la el, pentru că nu mai ştiam la cine să merg. La concurs, am avut foarte mari emoţii. În ultimul moment am crezut că nu voi avea curaj să intru în scenă. Am vorbit doar de bine Republica Moldova", a declarat Iraida pentru Noi.md.

Reprezentanta Moldovei a împărţit cadouri tuturor participantelor la concurs cu simbolurile ţării noastre şi a învăţat pe fiecare în parte să danseze o horă moldovenească.

La concursul Grandma Universe au participat concurente din 24 de ţări, printre care Belgia, Germania, Ucraina, Coreea de Sud şi altele. Cea mai tînără bunică din cadrul concursului a fost cea a Ucrainei de 43 de ani, iar cea mai în vîrstă a venit din Peru şi avea 83 de ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

concurs , bunica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.