Arată noutățile începînd cu...

eye 6399 Vizualizări

România schimbă paşapoartele


Ministerul de Interne al României a hotărît să schimbe forma şi conţinutul paşapoartelor românilor.

Prima schimbare va fi culoarea paşaportului. Roşul-vişiniu se va transforma în roşu închis, pentru a crea un impact vizual puternic la controlul documentelor.

Documentele vor avea copertă nouă, altă stemă şi menţiuni diferite faţă de cele de acum. Schimbările sînt aduse pentru a pune actele de călătorie în acord cu noile reguli privind protecţia datelor cu caracter personal.

În interior, se va introduce cuvîntul recomandări, iar pe coperta exterioară a paşapoartelor temporare va fi scris- Uniunea Europeană, România şi va fi aplicată stema ţării.

De asemenea, pe pagini vor apărea imagini reprezentative din România.

Modificările vor fi aprobate miercuri, în şedinţa de Guvern, şi imediat după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, ele vor intra în vigoare.

În lume, există doar patru culori pentru paşapoarte. Roşu. Albastrul este a doua cea mai răspîndită culoare şi e folosită de americani şi canadieni, de exemplu. Verdele se regăseşte, cu precădere, în ţările musulmane, în timp ce negrul, o culoare întîlnită destul de rar, este folosită de ţări din Africa sau de Noua Zeelandă. Acolo, negrul este şi culoarea naţională.

Cuvinte cheie:

Romania , pasaport

Localităţile Moldovei şi diasporei

Misovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
563 locuitori

Misovca este un sat din cadrul comunei Gangura, raionul Ialoveni. Localitatea se află la distanța de 74 km de orașul Ialoveni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 563 de oameni. Satul Misovca a fost înființat în anul 1908.

Citeşte mai departe