18 decembrie 2018, 10:20 Caleidoscop views 9987
Președintele RM a fost decorat cu „Ordinul Cavalerilor Sfîntului Mormînt” (Foto)
18 decembrie 2018, 10:20 Caleidoscop views 9987

Președintele RM a fost decorat cu „Ordinul Cavalerilor Sfîntului Mormînt” (Foto)

Președintele țării, Igor Dodon, alături de Prima Doamnă au vizitat Complexul Memorial „Yad Vashem", construit în memoria celor șase milioane de evrei care au fost exterminați în perioada celui de-al Doilea Război Mondial, dar și la Biserica Sfîntului Mormînt.

În cadrul vizitei, Igor Dodon a avut o întrevedere cu ÎPS Theophilos III Patriarhul Ierusalimului şi al Întregii Palestine.

„I-am relatat Sfinției Sale despre rolul important pe care îl joacă religia ortodoxă în viața societății moldovenești. În special, am remarcat că, potrivit recensămîntului populației, peste 98 la sută din locuitorii țării noastre sînt ortodocși. Religia ortodoxă este cea mai mare valoare a poporului Moldovei și unul dintre pilonii statalității noastre".

La rîndul său, Patriarhul Teofil a înmînat Președintelui Republicii Moldova Ordinul Cavalerilor Sfîntului Mormînt pentru merite deosebite în apărarea religiei ortodoxe.

„După întrevedere, Patriarhul personal ne-a condus prin locurile sfinte, inclusiv la Biserica Sfîntului Mormînt și în cuvuclie (camera mică a mormîntului) unde în fiecare an, în ziua Învierii Domnului, pogoară Focul Haric", scrie președintelepreședintele pe pagina sa de facebook.

Reamintim că șeful statului se află într-o vizită oficială în Israel.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , decoraţie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
305 locuitori

Tătărăşeni este un sat din cadrul comunei Pleşeni, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Cantemir și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 305 oameni. Satul Tătărăşeni a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.