Arată noutățile începînd cu...

eye 7154 Vizualizări

Cînd toate ţările membre UE vor trece ultima dată la ora de vară


Martie 2019 va fi ultima dată când toate ţările membre UE vor trece la ora de vară. Preşedintele Comisiei Europene a declarat că instituţia recomandă renunţarea la schimbarea bianuală a orei.

În discursul despre Starea Uniunii, Jean-Claude Juncker a lăsat la latitudinea statelor membre decizia finală. Comisia vrea doar ca deciziile să fie coordonate pentru ca funcţionalitatea pieţei interne să nu aibă de suferit.

Astfel, din octombrie 2019, toate ţările UE vor opta pentru o oră unică: fie vor trece la cea de iarnă, fie vor rămâne la cea de vară. Un recent sondaj online la care au participat peste 4 milioane şi jumătate de locuitori ai ţărilor UE arată că 84 la sută dintre ei sînt în favoarea renunţării la schimbarea orei o dată la fiecare 6 luni.

Guvernul Republicii Moldova a anunţat în martie că va ţine cont de decizia pe care o va lua Consiliul Europei cu privire la directiva europeană legată de schimbarea orei.

Cuvinte cheie:

UE , ora de vară

Localităţile Moldovei şi diasporei

Berezovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Citeşte mai departe