Arată noutățile începînd cu...

eye 6916 Vizualizări

Brandurile moldovenești vor fi prezentate la «Strasbourg Fashion Week»


Republica Moldova țara invitată de onoare la Strasbourg Fashion Week

Recent, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova la Strasbourg a participat la lansarea proiectului Strasbourg Fashion Week (SFW) Pop UP Store din magazinul Printemps care întrunește colecțiile designerilor moldoveni.

Directorul SFW Alice Stan Ducotey și directorul Printemps Strasbourg Alexandre Vaillant, au salutat prezența și determinarea de a promova talentele Republicii Moldova în sfera modei, care deja se bucură de o atenție particulară.

Brandurile autohtone precum Julia Allert, Vivi Art Boutique Fashion, Creme Brulee, Georgette, KATEA GRI, Lavielace, Lia Fia, Ionel şi Kasandruta, alături de cele internaționale, vor fi expuse timp de două luni în magazinul Printemps, precum și prezentate în perioada 28 mai - 3 iunie în cadrul ediţiei 2018 a Săptămînii modei de la Strasbourg, Republica Moldova participînd în ediția actuală în calitate de oaspete de onoare.

Participarea țării noastre la acest proiect este susținută de către Guvernul Republicii Moldova, Asociația Patronală din Industria Ușoară, cu sprijinul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale.

Cuvinte cheie:

moda , Strasbourg

Localităţile Moldovei şi diasporei

Sărata-Galbenă

Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
4790 locuitori

Sărata-Galbenă este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cărpineanca, Valea Florii, Coroliovca, Brătianovca și Sărata-Galbenă. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 51 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4790 de oameni. Satul Sărata-Galbenă a fost menționat documentar în anul 1609 cu denumirea Răurești.

Citeşte mai departe