Ultimele ştiri -
Arată noutățile începînd cu...

eye 7327 Vizualizări

Primarul din Tel Aviv refuză să organizeze Eurovision 2019


Primarul din Tel Aviv a confirmat că orașul nu va găzdui ediția din 2019 a concursului Eurovision, după victoria de anul acesta al Israelului, reprezentat la Lisabona de Netta Barzilai și piesa „Toy".

Astfel, Eurovision 2019 va avea loc, cel mai probabil, la Ierusalim. Ron Huldai, primarul din Tel Aviv, a declarat că orașul său nu se va implica în organizarea concursului de anul viitor, după ce Netta Barzilai a spus, în discursul său de după înmînarea trofeului, că „Ne vedem în Ierusalim în 2019", scrie digi24.ro.

În replică, primarul Ierusalimului a afirmat că orașul său „va oferi orice ajutor necesar pentru organizarea Eurovision 2019 în capitala Israelului, iar împreună vom arăta lumii întregi fața frumoasă a Ierusalimului".

Eurovision 2019 ar putea avea loc la Pais Arena, deschisă în 2014, care are o capacitate de 15.000 de persoane pentru concerte și 11.600 de persoane pentru jocurile de baschet care au loc aici.

În discursul său de acceptare a premiului, Netta Barzilai a declarat: „Sînt extrem de fericită. Vă mulțumesc că ați ales diferit și că sărbătoriți diversitatea. Îmi iubesc țara. Data viitoare ne vedem la Ierusalim!".

Vorbele cîștigătoarei au stîrnit revoltă printre cei care nu vor ca Ierusalimul să fie recunoscut la nivel mondial drept capitala Israelului.

„Netta nu lasă loc de îndoială că muzica ei este, de fapt, o propagandă pentru Israel. Și a spus că Eurovision 2019 va avea loc la Ierusalim. Cum poate Eurovisionul să sărbătorească diversitatea cînd la cîțiva pași distanță palestinienii sînt împușcați în cap?", „Sincer, am fost puțin tulburat de comentariul făcut de Netta despre Ierusalim. Să sperăm că vor avea un minimum de decență și vor organiza concursul la Tel Aviv. Totuși, mă îndoiesc", „Cu siguranță, israeliana Netta știe că Tel Aviv este capitala Israelului, și nu Ierusalimul", sînt doar cîteva dintre comentariile celor revoltați de declarația artistei.

Amintim că marea finală Eurovision 2018, din Lisabona, a fost cîștigată de Israel Netta Barzilai. Reprezentanții R. Moldova au ocupat locul 10 în final.

Cuvinte cheie:

Eurovision , concurs , Israel

Localităţile Moldovei şi diasporei

Stoianovca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
1372 locuitori

Stoianovca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Stoianovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Cantemir și la 124 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1372 de oameni. Satul Stoianovca a fost înființat în anul 1912.

Citeşte mai departe