Arată noutățile începînd cu...

eye 14313 Vizualizări

Cum poți determina dacă o persoană te minte?

În afaceri, politică şi dragoste, ar fi util să ştim cînd ni se spune adevărul şi atunci cînd suntem mințiți. Faptul este că oamenii tind să aibă încredere în ceilalţi, şi, în principiu, minciunile mici pot fi destul de inofensive. Dar sînt momente cînd avem nevoie să ştim, cît adevăr este în cuvintele altei persoane. www.realsimple.com aduce o serie de indici care vă vor ajuta să determinați dacă o persoană minte.

1. Comportamentul sau vocea se schimbă brusc
Dacă efectuați un interviu, mai întîi trebuie să determinați maniera obișnuită de a vorbi a persoanei. Puteţi începe o conversaţie cu întrebările cum ar fi "Care este numele tău?" sau "Unde locuiești?". Unii oameni vorbesc repede, în timp ce alții sînt mai reținuți. Odată ce ați determinat modul de a vorbi, începeți să puneți întrebări la care nu cunoașteți răspunsul. În cazul în care maniera de a vorbi se schimbă brusc, adică de la calm la excitat sau de la vioaie la calmă, este probabil că persoana nu spune adevărul.

2. Evită să vorbească de la prima persoană
Cercetările  psihologice au constatat că atunci cînd o persoană începe să inventeze informaţii despre sine, folosește mai puţin pronumele "eu" şi "pe mine" decît cei care spun adevărul.

3. Are toate răspunsurile
Intrebați-i pe oameni ce au făcut săptămîna trecută și majoritatea  vor cădea pe gînduri. Dar atunci cînd întrebați o persoană şi se pare că răspunsul său este gata, fără o umbră de îndoială, probabil că dorește să vă facă să credeți ceva. Acest lucru este valabil mai ales pentru copii şi adolescenţi, care, de obicei, nu pot spune o poveste bine gîndită din mers.

4. Se agită fără motiv
Dacă cineva încearcă să efectueze o acţiune fizică, care pare absolut inutilă, de exemplu, șterge ochelarii, leagă şireturile, şterge masa curată cu mînă, probabil, persoana minte. Sentimentul de vinovăţie şi de neliniște provoacă un sentiment de anxietate.

5. Subliniază în mod repetat onestitatea sa
Pentru a conferi integritate răspunsurilor, mincinoșii folosesc adesea expresii care accentuează veridicitatea declaraţiilor lor, cum ar fi "cu adevărat", "sincer vorbind". Aceasta amintește de un jurămînt sau legămînt, iar oameni oneşti, de obicei, nu au nevoie să meargă atît de departe.

6. Se încurcă
Cei mai mulţi mincinoşi inventează povestea de la început pînă la sfîrşit, şi dacă îi rugați pe neașteptate să redea informaţia într-o altă ordine, pot face greşeli.

Cuvinte cheie:

om , psihologie , descoperire

Localităţile Moldovei şi diasporei

Rusca

Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Citeşte mai departe