03 august 2017, 14:50 Caleidoscop views 5002
Trump a propus renunțarea la loteria Green Card
03 august 2017, 14:50 Caleidoscop views 5002

Trump a propus renunțarea la loteria Green Card

Președintele american, Donald Trump, a prezentat un nou proiect de lege ce propune renunțarea la loteria electronică Green Card (Carte Verde), care le permite migranților să obțină un permis de ședere în Statele Unite, comunică Serviciul de presă al Casei Albe.

Proiectul de lege, numit The RAISE (Avîntul), la a cărui pregătire au participat senatorii David Perdue și Tom Cotton, prevede renunțarea la loteria Carte Verde.

Trump a numit noua inițiativă legislativă „una dintre cele mai mari reforme ale sistemului de imigrare din ultima jumătate de secol".

Documentul propune în schimbul loteriei Green Card introducerea unui „proces competitiv", în care mai multe șanse de a obține un permis de ședere vor avea lucrătorii vorbitori de limba engleză capabili să se întrețină financiar pe sine și pe familiile lor și au „competențe profesionale necesare pentru economia americană".

Potrivit lui Trump, SUA, de-a lungul anilor, a emis un număr record de permise de intrare pentru imigranți cu venituri mici.

„Această politică are o presiune constantă asupra muncitorilor americani, contribuabililor și resurselor societății", a declarat liderul american.

Se prevede ca proiectul de lege va crește salariile muncitorilor americani, reducînd afluxul de muncitori necalificați.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

migratie , Donald Trump , SUA , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.