05 septembrie 2013, 12:56 Caleidoscop views 12206
05 septembrie 2013, 12:56 Caleidoscop views 12206

Personalitatea individului determină realizările sale la locul de muncă

Într-una din universităţile din Sydney a fost realizat un studiu, care a arătat că, în multe privinţe, trăsăturile de caracter ale persoanei determină statutul său la locul de muncă şi finalitatea pe care în cele din urmă o va atinge, şi nu nivelul de educaţie sau activitatea profesională a părinţilor, relatează reuters.com.

Oamenii cu funcţii de conducere, sînt mult mai deschiși la noi cunoştinţe, de a dobîndi noi experienţe, ei sînt mai conştiincioşi, dar ei mult mai greu merg la compromis, mai ales în probleme de importanţă capitală.

Funcționarii sînt cei mai conștiincioși, dar ei sînt mai puţin deschişi la schimbare, în ceea ce privește furnizorii, printre ei este cel mai mare procentaj al extravertiţilor şi a oamenilor, care uşor intră în contact. Lucrătorii oficiilor sînt pe ultimul loc în ceea ce privește gradul de bună-credinţă, dar aceștia dau dovadă de cel mai înalt nivel de stabilitate emoțională.

"Trăsăturile de personalitate sînt o combinaţie de gene şi educație şi sînt formate, de obicei sub vîrsta de 12 de ani La 30 de ani de caracteristicile personale sînt stabile ", - a declarat Robert Wells, unul dintre cercetători.


Acest studiu s-a bazat pe datele sondajului naţional australian, care a inclus informaţii despre venitul în familie, dinamica pieţei forţei de muncă în ţară, etc. În general, studiul a acoperit mai mult de 20.000 de oameni.

Studiul s-a axat în principal pe distribuţia rolurilor între cele cinci caracteristici ale persoanelor care ocupă diferite poziţii în societate, şi anume, au fost studiate: deschiderea la experienţă, conștiinciozitate,  stabilitate emoțională, capacitatea de a stabili contacte, extravertit sau introvertit.

"Acest studiu poate ajuta factorii de decizie politici, precum şi angajatorii şi angajaţii", - a spus Wells. "Studiul bazat pe modelul de cinci factori este foarte important şi poate face concluzii cu o precizie de aproape 100 % cu privire la efectele aşteptate ale activității profesionale".

Cuvinte cheie:

munca , caracter , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1691
Populația:
833 locuitori

Cucioaia este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 20 km de oraşul Teleneşti şi la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 833 de oameni. Satul Cucioaia a fost menționat documentar în anul 1691.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.