Arată noutățile începînd cu...

eye 13794 Vizualizări

Dezvoltarea carierei depinde pe numele persoanei


Aşa cum sugerează noile cercetări, părinţii care doresc ca copiii lor să facă o frumoasă carieră în viitor, ar trebui să înceapă cu alegerea unui nume foarte simplu pentru copil. Un studiu realizat de profesorii de la Universitatea din Melbourne și Universitatea din New York, a relevat că persoanele cu nume simple, ușor de pronunţat, sunt mai frecvent promovate în serviciu.

"Şi problema nu ţine de lungimea numelui, de originea străină sau cît este de neobişnuit, ci de faptul cît de uşor se pronunţă", - susţine Simon Laham, autorul principal al studiului de la Universitatea din Melbourne. În primul studiu experţii au analizat modul în care pronunţarea numelui influenţează formarea impresiei despre o persoană, precum şi adoptarea deciziilor.

În rîndul avocaţilor și juriștilor acest efect s-a observat ca fiind deosebit de puternic, mai repede erau promovaţi la serviciu cei ai căror nume se pronunţa ușor.

Cercetătorul de la New York University, Adam Alter, care a analizat activitatea unei mari firme de avocatură, a observat că este probabil ca efectul să fie urmărit și în alte domenii, precum și în multe situaţii cotidiene. "Oamenii pur și simplu nu conștientizează impactul, pe care îl are asupra deciziilor lor numele unei persoane", - afirmă Alter.

Studiul de asemenea, a arătat ca și liderii politici au un succes mai mare în cazul în care numele lor sînt uşor de pronunţat.

Cuvinte cheie:

studiu , viitor , munca

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cioropcani

Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1569 locuitori

Cioropcani este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Stolniceni, Bulhac și Cioropcani. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 141 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1569 de oameni. Satul Cioropcani a fost menționat documentar în anul 1443.

Citeşte mai departe