01 ianuarie 2024, 12:00 Caleidoscop views 24119
Cum ții bradul de Crăciun verde săptămîni in șir
01 ianuarie 2024, 12:00 Caleidoscop views 24119

Cum ții bradul de Crăciun verde săptămîni in șir

Bradul de Crăciun aduce bucurie în casele si sufletele noastre an de an, prin mirosul sau, prin atmosfera creată și prin semnificația sa. Unii dintre noi preferă brazii artificiali, alții pe cei naturali.

Însa metoda cea mai ecologică de a te bucura de un brad adevarat este acela de a-l lua în ghiveci, de a-l orna și de a-l readuce după sărbători în circuitul natural, plantîndu-l în exterior. Asa îți înveti și copilul să nu crească gîndind că orice este permis si posibil in numele Crăciunului. Un brad crește mare si frumos în ani sau zeci de ani, iar frumusețea sa se curmă după cîteva săptămîni de expunere în casă, de sărbători. Copilul trebuie sa știe toate aceste realități ca să crească responsabil și să învețe să iubească și să respecte natura.

Dacă totusi alegi sa îți cumperi un brad natural tăiat, stim cu toții că momentul cînd sarbatorile au trecut, iar bradul s-a uscat și trebuie scos din casă este unul destul de neplăcut. Acele se împrăștie peste tot pîna reușești să scoți bradul uscat din casa, iar curățenia de după sărbători este cu atît mai stresantă.

Există totuși cîteva metode simple ca bradul de Crăciun sa rămînă verde mult timp după ce l-ai adus în casă și l-ai instalat cu drepturi depline ca să întîmpine noul an alături de tine și de cei dragi.

1. Cînd alegi bradul, asigură-te că poți lua unul care are trunchiul liber de crengi în partea de jos măcar cîtiva centimetri, fără să-i strice aspectul. Roagă pe cel ce iți vinde bradul să ti-l pregăteasca de așa natură încît baza să se potrivească perfect cu forma suportului tău, ca el să poată sta drept si stabil acasă la tine.

2. Asigură-te că iei acasă bradul curățat de scoarță în partea inferioară, pentru ca lemnul sa fie liber și curat pe o suprafață de maxim 20 centimetri.

3. Cînd ajungi acasă, dacă nu începi imediat să ornezi bradul în casă, pune-l neapărat într-o găleată cu apă, astfel incît sa fie sub apă toată porțiunea de jos, de pe care a fost înlaturată scoarta copacului.

4. Cînd vine momentul să duci bradul în casă pentru ornat, așează pe jos, acolo unde vei pune bradul, o bucată mai mare de plastic, care să ajungă chiar și sub cele mai lungi crengi ale copacului.

5. Pune bradul intr-un suport special de brad care permite să se pună apă la baza bradului. Fixează-l bine apoi umple acel rezervor cu apa sș cu o jumătate de cană de zahăr.

6. Va fi nevoie sa adaugi apă în fiecare zi în acel rezervor, uneori de două ori pe zi, întrucat bradul absoarbe apă prin portiunea curățată de coajă a trunchiului.

7. Daca nu ai suport cu rezervor, însă ciotul bradului iese prin partea de jos a suportului, tot poți sa pui sub suport o oală sau vază largă cu apă și zahăr, în care să ajungă trunchiul bradului.

Îngrijeste astfel bradul și bucură-te de privelistea lui și de mirosul său proaspat pînă la o lună de zile. Vei avea cu mult mai puține ace și crengute uscate căzute pe covor, iar cînd va veni momentul să scoți bradul din casă, vei putea înlătura ornamentele mult mai usor, fără să te zgîrii in crengile uscate. Vei avea de asemenea mult mai puținî mizerie de strîns după sărbătorile de Crăciun si Anul Nou.

Sursa: sfatulparintilor.ro

Cuvinte cheie:

brad , Crăciunul , sfat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1518
Populația:
1416 locuitori

Morozeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Morozeni și Breanova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1416 oameni. Satul Morozeni a fost menționat documentar în anul 1518.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.