28 noiembrie 2016, 12:10 Caleidoscop views 5070
Cea mai mare piscină din lume (Foto)
28 noiembrie 2016, 12:10 Caleidoscop views 5070

Cea mai mare piscină din lume (Foto)

Așa deci, dacă aveți de gînd să înotați cît doriți în apă de mare limpede, fără să vă fie teamă de rechini și valurile de coastă, atunci vă urăm bun venit pe coasta Pacificului în orașul Algarrobo, care se află la o sută de kilometri vest de capitala chiliană Santiago. Anume aici se află cea mai mare piscina din lume - San Alfonso del Mar.

Lungimea maximă a bazinului e de 1013 metri (3323 de pfunzi englezi). Suprafața apei − 8 hectare. Este clar vizibilă chiar și din spațiu.

Volumul lichidului (în acest caz, apă oceanică filtrată) este de 250 de milioane de litri. Apa este curățată, filtrată și ajunge în bazin direct din Oceanul Pacific. Temperatura apei în el e destul de confortabilă - 26 de grade Celsius. De remarcat faptul că adîncimea maximă e de doar de 3,5 m. Dar asta nu împiedică organizarea chiar și a excursiilor cu barca (în piscină !!!).

Piscina a fost dată în exploatare în decembrie 2006. Construcția a costat compania Crystal Lagoons 2 miliarde de dolari. Sistemul de filtrare a apei a costat aproximativ 3,5 milioane de dolari. Întreținerea anuală a piscinei costă aproximativ 4 milioane de dolari.

Sursa: www.ugaga.net

Cuvinte cheie:

Piscină , curiozitati , lume

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
919 locuitori

Ratuş este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărătenii Noi, Zăicani, Zăicanii Noi, Ratuş și Mîndra. Localitatea se află la distanța de 13 km de oraşul Teleneşti şi la 79 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 919 oameni. Satul Ratuș a fost înființat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.