20 iulie 2016, 16:00 Caleidoscop views 4155
Starea de urgenta din Franta a fost prelungita cu 6 luni
20 iulie 2016, 16:00 Caleidoscop views 4155

Starea de urgenta din Franta a fost prelungita cu 6 luni

Adunarea Nationala a Frantei a aprobat, noaptea trecuta,prelungirea cu sase luni a starii de urgenta in vigoare in aceasta tara, la sase zile dupa atentatul sangeros ce a facut 84 de morti laNisa. Asa cum a cerut o parte a dreptei, articolul proiectului de lege pentru a prelungi starea de urgenta cu sase luni, pana la sfarsitul lui ianuarie 2017, a fost adoptat prin vot cu mana ridicata de deputati. Textul urmeaza acum sa treaca la Senat, unde va fi dezbatut astazi.

Vezi si Premierul francez, huiduit la comemorarea victimelor de la Nisa: Criminalule!

Guvernul a planificat initial aceasta prelungire, prezentata ca un "raspuns puternic" la terorism de prim-ministrul Manuel Valls, pentru o perioada de trei luni. Acest regim ce faciliteaza perchezitiile este in vigoare de la atacurile jihadiste din 13 noiembrie 2015 la Paris. Este pentru prima data de la razboiul din Algeria (1954-1962) cand acest regim exceptional a fost in vigoare aproape opt luni si starea de urgenta dureaza atat de mult in Franta. Calificat drept "fatalist" de criticii sai, premierul socialist Manuel Valls a avertizat ca Franta s-ar putea astepta la "alte atacuri" si "la alti oameni nevinovati ucisi", intr-un discurs marti seara in fata deputatilor.

"Chiar daca aceste cuvinte sunt greu de rostit, este de datoria mea sa o fac: vor fi alte atentate si alti nevinovati ucisi. Noi trebuie, fara a deveni niciodata o obisnuinta, sa invatam sa traim cu aceasta amenintare. Sa traim cu ea si sa o combatem", a declarat Valls, in timp ce Franta tocmai a fost lovita de a treia ucidere in masa in 18 luni.

Sursa: www.bzi.ro

Cuvinte cheie:

Franta , stare de urgență

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.