20 iulie 2016, 10:46 Caleidoscop views 10460
Orașe în care poți primi locuințe gratis și locuri de muncă sigure
20 iulie 2016, 10:46 Caleidoscop views 10460

Orașe în care poți primi locuințe gratis și locuri de muncă sigure

În timp ce unii ar da orice ca să plece din țara lor în care nu le sînt satisfăcute toate condițiile de trai, alte localități oferă multe beneficii pentru locuitori doar ca aceștia să vină și să trăiască acolo.

Una dintre aceste localități este Kaitangata din Noua Zeelandă. Aceasta localitate se confruntă cu o problemă ciudată, are prea multe joburi și locuințe foarte ieftine, însă insuficienți oameni care să le ocupe.

Localitatea are 800 de locuitori și se află într-o zonă rurală la 80 kilometri de cel mai apropiat oraș, Dunedin. Aici, autoritățile au lansat un program de recrutare prin care le oferă gratis familiilor o casă și un teren în valoare de circa 165.000 de dolari.

De asemenea, în această regiune sunt disponibile circa 1000 de locuri de muncă.

Un alt oraș care duce lipsă de locuitori este statul australian Tasmania. Aici sunt multe ferme scoase la licitație cu 50% din prețul fermelor din Marea Britanie. Dar totuși, această localitate se află la câteva zeci de ore de zbor de Europa.

Irlanda, spre exemplu a lansat o campanie de a atrage 3.000 de specialiști IT pe an. Această industrie a crescut mai repede decât s-ar fi așteptat, astfel, cele mai multe locuri de muncă sunt în Dublin, dar și în alte orașe precum Cork și Limerick.

Provincia Manitoba din Canada oferă proprietăți aproape gratis noilor veniți pentru a rezolva problema populației îmbătrâinte.

O altă localitate este Pipetone, teritoriu situat la 75 kilometri de granița cu Statele Unite. Autoritățile de aici oferă terenuri la prețul de doar 8 dolari. Singura condiție pe care trebuie s-o îndeplinească noii veniți este să deschidă un cont rambursabil de 780 de dolari și să se angajeze să construiască o casă pe terenul respectiv în 90 de zile de la semnarea contractului.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

oraș , locuință , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
1190 locuitori

Cepeleuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Rîngaci, Cepeleuţi şi Vancicăuţi. Satul Cepeleuţi se află la o distanță de 18 km de oraşul Edineţ, la 30 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1190 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cepeleuți datează din 15 iunie 1431.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.