04 septembrie 2019, 15:30 Caleidoscop views 9084
Pentru ce boli e dispus șeful tău să te lase acasă
04 septembrie 2019, 15:30 Caleidoscop views 9084

Pentru ce boli e dispus șeful tău să te lase acasă

Ce boli poți invoca pentru a petrece o zi în intimitatea de acasă? Vacanța s-a terminat, dar tu încă nu ți-ai revenit și nu ai dispoziția necesară ca să stai la birou? Poți să suni la locul de muncă și să invoci o răceală, o migrenă sau chiar o perioadă de recuperare post-operatorie, dar trebuie să știi că aceste motive nu îl vor impresiona pe șeful tău, care te vrea... „în jug".

Angajații care suferă de o răceală ușoară sau o migrenă ar trebui să se gândească mai bine înainte de a invoca aceste scuze în fața managerului, având în vedere că un studiu efectuat în Marea Britanie – țară în care lunar 2 milioane de angajați se învoiesc de la serviciu pe motiv de boală – arată că doar unul din cinci șefi este dispus să „înghită" idea că o durere de cap necesită o zi de odihnă.

Într-un top al scuzelor preferate de către conducătorii de instituții, conduc de departe durerile de spate, traumele produse de un accident și chiar operațiile mai ușoare, cum ar fi cea de cataractă. 37% dintre cei 1000 de businessmani britanici sunt dispuși să accepte una dintre aceste variante. Asta în timp ce suferințele mentale, cum ar fi stresul, depresia sau anxietatea, sunt catalogate de către șefi ca minciuni.

Nu întâmplător, cei care trec prin aceste stări, vor prefera, de regulă să mintă, invocând mai bine banalul guturai, cu riscul de a fi priviți chiorâș de către superiori. „De multe ori este mai productiv pentru un angajat să își ia o zi liberă pentru a se recupera sau acționa profilactic , decât să vină la birou, fără dispoziție de muncă și, implicit, productivitate, uneori chiar cu riscul de a împrăștia virușii colegilor", susține Glen Parkinson de la compania de asigurări de sănătate AXA PPP, cea care a finanțat studiul.

Chestionați asupra reținerii de a spune adevărul despre suferința care îi reține de la muncă, 23% dintre angajați au afirmat că preferă ca problemele lor de sănătate să rămână o chestiune personală. Alte 23 de procente se tem că vor fi judecați pentru problemele lor de sănătate, în vreme ce 15 din o sută sunt convinși că nu vor fi crezuți. 7% se tem de manageri pentru a le spune adevărul, iar 3% recunosc că le este rușine de adevărata lor boală.

Glen Parkinson adaugă: „A arăta simpatie și flexibilitate atunci când angajații tăi acuză o stare de boală este esențial pentru menținerea unui climat propice și a unui randament sporit într-o afacere cu adevărat sănătoasă".

Sursa: mednews.md

Cuvinte cheie:

studiu , sanatate , boala , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
252 locuitori

Spicoasa este un sat din cadrul comunei Burlacu, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Cahul și la 155 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 252 de oameni. Satul Spicoasa a fost înființat în anul 1924 cu denumirea Cuciurgoaia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.