Arată noutățile începînd cu...

eye 4062 Vizualizări

Studiu: De ce femeile îngheaţă din cauza aerului condiționat


Potrivit experților, cauza pentru care femeile "îngheață" sunt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor.

Omul de ştiinţă olandez în studiul termoreglării umane Povlen Ole Fanger a aflat motivul pentru care femeile în mod constant resimt insuficienţa de căldură când funcţionează instalația de aer condiționat. Potrivit omului de știință, de vină sunt caracteristicile fiziologice și anatomice ale organismului lor, scrie korrespondent.net cu referire la revista Naked-Science.

Vasele de sânge ale femeilor răspundă mai activ la schimbările de temperatură decât ale bărbaților, deaceea chiar și o scădere modestă de temperatură duce la contractarea lor bruscă, păstrând căldura și determinând femeia să simtă frigul.

De vină este şi anatomia - femeile, în medie, sunt mai scunde decât bărbații, ceea ce înseamnă că la unitatea de volum le revine o suprafață mai mare, ceea ce accelerează schimbul de căldură cu mediul.

Oamenii de ştiinţă au monitorizat temperatura corpului și a pielii femeilor care lucrează în birou și au ajuns la concluzia că o temperatură confortabilă în încăpere pentru femei este de 24 de grade.

Cuvinte cheie:

femei , aer condiționat , sanatate , studiu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Schinoșica

Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
113 locuitori

Schinoșica este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 33 km de orașul Cimișlia și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 113 oameni. Satul Schinoșica a fost menționat documentar în anul 1859.

Citeşte mai departe