02 aprilie 2018, 12:20 Caleidoscop views 12238
ZIUA PACALELILOR, 1 APRILIE. Cele mai tari 10 farse din istorie facute de 1 aprilie
02 aprilie 2018, 12:20 Caleidoscop views 12238

ZIUA PACALELILOR, 1 APRILIE. Cele mai tari 10 farse din istorie facute de 1 aprilie

De 1 Aprilie, ZIUA PACALELILOR, oamenii din toata lumea obisnuiesc sa se amuze pe seama prietenilor facandu-le tot felul de farse.

Desi majoritatea se rezuma la a inlocui zaharul cu sarea sau la a pune tot felul de insecte in mancarea amicilor, exista persoane care au dus aceasta traditie la un cu totul alt nivel. Mirror prezinta 10 farse careu au ramas in istorie.

10. In 1980, BBC a anuntat ca, pentru a putea tine pasul cu vremurile, Big Ben va trece la formatul digital. Vestea i-a socat pe ascultatori, care au inceput imediat sa protesteze. Iar BBC-ul din Japonia a anuntat chiar ca acele ceasului vor fi vandute primilor patru ascultatori.

9. In 2007, site-ul "Lebanon Circle", desinat pasionatilor de magie, a postat o imagine cu o creatura care semana cu o zana, precizand ca a fost descoperita de un barbat care isi plimba cainele in apropiere de un vechi drum roman din Derbyshire. Zeci de mii de vizitatori au venit sa vada creatura, insa la scurt timp proprietarul site-ului a marturisit ca a fost vorba de o farsa. Chiar si asa, au existat persoane care au continuat sa il sune si care nu au putut accepta ca zana nu era reala.

8. In 1978, in Portul Sydney a aparut o barja care tragea un iceberg. Dick Smith, un om de afaceri din zona, a sustinut ca a fost adus din Antarctica si ca va fi taiat in bucatele mici, pe care le va vinde pentru 10 centi fiecare. Statiile radio au relatat despre acest eveniment pe larg, insa cand a inceput sa ploua, s-a descoperit ca "icebergul" era facut de fapt din spuma de ras.

7. In 1860, oamenii din Marea Britanie au fost invitati la Turnul Londrei pentru a vedea ceremonia spalarii unor lei albi. In cateva ore, foarte multi oameni s-au adunat in fata Turnului, insa toti au fost dezamagiti ca niciun eu nu a mai fost tinut in cladire de secole intregi.

l6. In 1998, Burger King a publicat o reclama in ziar in care anuntat ca pune in vanzare Whoopper-ul pentru Stangaci, creat special pentru cele 32 de milioane de americani stangaci. Burgerul continea aceleasi ingrediente ca originalul, insa erau... rotite la 180 de grade.

5. Pe 1 aprilie 1972, ziarele din toata lumea scriau ca a fost descoperit cadavrul monstrului din Loch Ness, de o echipa de cercetatori. Jurnalistii relatau chiar ca are peste 5 metri lungime. Insa cand cadavrul a fost analizat, s-a descoperit ca era vorba de fapt de o foca-elefant, iar John Shields, angajatul unei gradini zoologice, a marturisit ca el a plasat lesul in acel loc, asta dupa ce a facut "mici" modificari la el.

4. In 1977, The Guardian a realizat un material amplu despre San Serriffe, o mica tara situata in Oceanul Indian, formata din mai multe insule si care are forma semnului punct si virgula. Telefoanele redactiei au sunat toata ziua, cititorii dorind sa afle informatii despre ceea ce parea un loc perfect de vacanta, insa toti au fost dezamagiti cand au aflat ca era vorba doar de o farsa.

3. Pe 1 aprilie 1976, in timpul unui interviu la radioul BBC 2, astronomul Patrick Moore a anuntat ca, la ora 9:47, va avea loc un eveniment astronomic "unic in viata". Mai exact, Pluto urma sa se deplaseze in spatele planetei Jupiter, iar acest fenomen urma sa reduca forta atractiei gravitationale de pe Pamant. Moore le-a spus ascultatorilor ca daca vor sari in acel moment, vor simti ca plutesc. Sute de oameni au sustinut apoi ca s-a intamplat asa cum a prezit Moore, iar o femeie a declarat chiar ca a plutit prin camera.

2. In 1957, in timpul unei emisiuni difuzate de postul Panorama, a fost prezentat un reportaj de trei minute despre o localitate din sudul Elvetiei in care oamenii cultiva spaghete. Mai multi "localnici" au demonstrat in fata camerei cum culegeau spaghetele din copaci si le puneau in cos. "Nimic nu se compara cu spaghetele din gradina ta", adaugau acestia. Fascinati, oamenii au sunat la BBC si au intrebat cum pot cultiva si ei spaghete, iar postul le-a raspuns: "Puneti spaghetele in sos de rosii si sperati ca va functiona".

1. Nici suedezii nu sunt mai prejos cand e vorba de farse. In 1962, in tara exista o singura televiziune, care transmitea alb-negru. De 1 aprilie, expertul tehnic al statiei, Kjell Stensson, le-a spus privitorilor cum pot vedea si ei color: "Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti pe ecran o pereche de colanti". Mii de telespectatori au luat parte la aceasta farsa si au facut intocmai, cautand colanti prin casa si taindu-i pentru a vedea, in sfarsit, color.

Sursa: stirileprotv.ro

Cuvinte cheie:

oameni , top , sarbatoare , farsă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1898
Populația:
611 locuitori

Ţambula este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 0.81 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.32 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pălăria, Octiabriscoe și Ţambula. Satul Țambula se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1898.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.