Arată noutățile începînd cu...

eye 7836 Vizualizări

Ce pericole se ascund într-o strîngere de mînă


Foto: stirileprotv.ro

Strînsul mîinii, una dintre cele mai populare metode de salut, pare sa ascunda pericole nebanuite. Bacteriile s-ar transmite foarte usor in acest fel, asa ca alte moduri de a ne saluta ar fi mai indicate, sustin oamenii de stiinta.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Aberystwth, din Tara Galilor, au sustinut o serie de mai multe teste privind igiena mainilor. Acestia au folosit manusi de cauciuc si un strat gros din bacteria E-coli, dupa care si-au dat mana, au batut palma si si-au ciocnit pumnii, in semn de salut.

Potrivit studiului, cele mai mari doze de bacterii au fost transmise in timpul clasicei strangeri de mana. In schimb, atunci cand subiectii si-au ciocnit pumnii, s-au transmis cu 90% mai putin microbi.

"Oamenii se gandesc rareori la implicatiile privind sanatatea, atunci cand dau mana. Dar daca ar fi incurajati sa incerce alta forma de salut, exista un potential real de reducere a bolilor infectioase", spune doctorul Dave Whitworth, lector principal la Universitatea Aberystwyth, citat de The Mirror.

Potrivit studiilor anterioare, o strangere puternica de mana e semn ca vei trai mai mult, pe cand o strangere prea lejera ii face pe angajatori sa nu aiba incredere in persoana care solicita jobul.

Cuvinte cheie:

igiena , sanatate , bacterie

Localităţile Moldovei şi diasporei

Horodişte

Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Citeşte mai departe