08 aprilie 2023, 11:30 Caleidoscop views 23847
Află ce înseamnă cînd te mănîncă palma!
Foto: libertatea.ro
08 aprilie 2023, 11:30 Caleidoscop views 23847

Află ce înseamnă cînd te mănîncă palma!

Dacă te mănîncă palma dreaptă...

... înseamnă că vei primi bani, iar dacă te mănîncă stînga superstiţia spune că vei plăti cuiva o sumă de bani. Multe popoare au această credinţa care provine din arta străveche a chiromanţiei - ghicitul în palmă. Exista şi un leac care, se presupune, te-ar ajuta să scapi de datorii: cînd te mănîncă palma stînga o freci de un obiect din lemn.

În chiromanţie, mîncărimea palmelor este un semn că noi energii trec prin mîini şi braţe. Mîna stîngă este cea pasivă, pe cînd dreapta este activă. Cînd te mănînca palma stîngă înseamnă că vei avea nevoie de anumite servicii sau de un ajutor, iar asta de cele mai multe ori costă bani. Cînd te mănîncă palma dreaptă înseamnă că energia iese din corpul tău sub forma unui produs sau serviciu pentru care probabil că vei fi plătită.

Cît despre leacul pentru palma stîngă, se spune că atingerea unui obiect de lemn este o metodă de a scăpa de energiile negative - de aici şi obiceiul de a bate în lemn cînd vorbeşti despre ceva neplăcut - deci dacă eşti superstiţioasă scarpină palma stîngă de colţul mesei.

De fapt, iată de ce te mănîncă palma

În termeni medicali, mîncărimea se numeşte prurit şi este cel mai frecvent simptom dermatologic, putînd fi provocat de mulţi factori interni şi externi - desigur, putem vorbi de prurit atunci cînd senzaţia de mîncărime durează şi revine chiar dacă te scarpini.

De cele mai multe ori, factorii sunt externi. Mîna este cea mai folosită parte a corpului, aşa că pielea palmei vine în contact cu foarte mulţi stimuli, iar unii dintre ei pot provoca dermatită de contact. Această afecţiune este cea mai frecventă explicaţie pentru pruritul palmei şi poate fi provocată de săpun, detergent, creme, produse de curăţat şi chiar de atingerea anumitor legume.

De asemenea, unele infecţii fungice sau bacteriene se pot manifesta prin mîncărimi la nivelul palmelor şi tălpilor. În aceste cazuri pielea palmei poate fi înroşită, iritată, inflamată.

Dacă pielea arată normal, dar ai mîncărimi, de vină ar putea fi stresul şi anxietatea. În cazuri mai rare, mîncărimea palmelor este provocată de probleme endocrine, boli ale ficatului, rinichilor sau sistemului digestiv. Pruritul nu apare doar la nivelul palmelor şi nu este singurul simptom.

Sursa: www.unica.ro

Cuvinte cheie:

sanatate , bani , om , semnificatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.