21 februarie 2015, 12:15 Caleidoscop views 10582
S-a descoperit momentul zilei în care oamenii sînt cei mai fericiţi
Foto: gandul.info
21 februarie 2015, 12:15 Caleidoscop views 10582

S-a descoperit momentul zilei în care oamenii sînt cei mai fericiţi

O analiză realizată pe aproximativ o jumătate de miliard de mesaje scrise pe platforma online Twitter a arătat că oamenii din întreaga lume se trezesc dimineaţa într-o dispoziţie bună, dar apoi devin morocănoşi, pe măsură ce ziua se scurge, informează dailymail.co.uk.

Analizînd frecvenţa cu care diferite cuvinte care au legătură cu fericirea sunt publicate pe platforma Twitter, cercetătorii de la Cornell University, din Statele Unite ale Americii, au arătat, de asemenea, că oamenii sunt mult mai fericiţi în weekend.

Această descoperire sugerează că stresul şi eforturile de la locul de muncă duc la scăderea nivelului de fericire în timpul săptămînii.

Totodată, cercetătorii consideră că există şi alţi factori care joacă un rol important, cum ar fi somnul şi ritmul natural al organismului.

Cercetătorul Michael Macy a declarat că, în urma analizelor efectuate, autorii studiului au descoperit că oamenii sunt mai fericiţi dimineaţa, în timpul micului-dejun, apoi nivelul de fericire scade.

Michael Macy crede că oamenii încep ziua fericiţi pentru că sunt revigoraţi de somn.

Nevoia de somn ar putea, de asemenea, explica de ce oamenii folosesc din ce în ce mai multe cuvinte negative spre sfîrşitul zilei.

Macy a folosit un nucleu de supercomputere puternice pentru a analiza 509 milioane de mesaje scrise de 2,4 milioane de utilizatori ai platformei online Twitter, din 84 de ţări diferite.

Acesta a analizat frecvenţa utilizării cuvintelor "fantastic", "incredibil", "amuzant", dar şi a altor termeni care transmit o stare bună, în diferite momente ale zilei, în comparaţie cu limbajul folosit pentru a descrie supărare, furie şi jenă.

"Oamenii critică internetul pentru că este comun şi plin de bîrfe, dar nu este chiar aşa. Internetul înregistrează tot, deci Twitter este o arhivă gigantică de conversaţii codificate", a spus Scott Golder, unul dintre cercetători, pentru ABC News.

Cary Cooper, profesor la Lancaster University, a spus că este uşor ca o zi de muncă să diminueze gradul de bunăstare al oamenilor. Acesta a sfătuit oamenii să evite colegii agresivi şi pesimişti, să ceară timp suplimentar pentru a termina sarcinile de serviciu, decît să le facă greşit, şi să rămînă pozitivi.

Sursa: www.gandul.info

Cuvinte cheie:

studiu , timp , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
2137 locuitori

Sadîc este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sadîc și Taraclia. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Cantemir și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2137 de oameni. Satul Sadîc a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.