Arată noutățile începînd cu...

eye 9565 Vizualizări

Studiu: De ce femeile sînt mai scunde decît bărbații


Foto: informing.ru

Oamenii de știinta de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, au descoperit secretul diferenței de înălțime între bărbat și femeie, care se ascunde în cromozomul X.

Anterior, cercetătorii se întrebau de ce femeile sînt mai scunde decît  bărbații, dar nici nu-și putea imagina că cheia este cromozomul X. Studiul a cuprins aproape 25.000 de persoane din Europa de Nord, înalte și scunde. Oamenii de știință au observat că la oamenii scunzi mult mai des se întîlnește varianta genei ITM2A a cromozomului X. Cercetătorii au ajuns la concluzia: cu cît mai activă este gena, cu atît mai scund este omul.

Este interesant de observat că la femei gena ITM2A este mai activă decît la bărbați. Desigur, diferențele dintre bărbați și femei, depind și de alți factori, dar oamenii de știință cred că aceasta este o cauză foarte importantă.

Cuvinte cheie:

studiu , femei , barbați

Localităţile Moldovei şi diasporei

Izvoare

Statut:
Sat
Prima atestare:
1523
Populația:
364 locuitori

Izvoare este un sat din cadrul comunei Pohrebeni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 38 km de oraşul Orhei şi la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 364 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1523.

Citeşte mai departe