Arată noutățile începînd cu...

eye 9766 Vizualizări

Studiu: De ce femeile sînt mai scunde decît bărbații


Foto: informing.ru

Oamenii de știinta de la Universitatea din Helsinki, Finlanda, au descoperit secretul diferenței de înălțime între bărbat și femeie, care se ascunde în cromozomul X.

Anterior, cercetătorii se întrebau de ce femeile sînt mai scunde decît  bărbații, dar nici nu-și putea imagina că cheia este cromozomul X. Studiul a cuprins aproape 25.000 de persoane din Europa de Nord, înalte și scunde. Oamenii de știință au observat că la oamenii scunzi mult mai des se întîlnește varianta genei ITM2A a cromozomului X. Cercetătorii au ajuns la concluzia: cu cît mai activă este gena, cu atît mai scund este omul.

Este interesant de observat că la femei gena ITM2A este mai activă decît la bărbați. Desigur, diferențele dintre bărbați și femei, depind și de alți factori, dar oamenii de știință cred că aceasta este o cauză foarte importantă.

Cuvinte cheie:

studiu , femei , barbați

Localităţile Moldovei şi diasporei

Brăviceni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
1699 locuitori

Brăviceni este un sat şi comună din raionul Orhei. Brăviceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de oraşul Orhei şi la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1699 de oameni. Satul Brăviceni a fost menționat documentar în anul 1603.

Citeşte mai departe