15 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 17403
3 metode ingenioase să deschizi sticla de vin fără tirbușon
15 decembrie 2023, 12:30 Caleidoscop views 17403

3 metode ingenioase să deschizi sticla de vin fără tirbușon

Lipsa acestui „gadget" nu trebuie sa te priveze de un pahar de vin bun. Invata sa te descurci in orice situatie, cu obiectele pe care le ai la indemana prin casa.

1. Scoate dopul cu un pantof

Secretul e sa fie un pantof cu talpa tare. Aseaza sticla de vin intre genunchi, cu gatul in jos si strange-o bine. Bate, apoi, ritmic si suficient de tare cu talpa pantofului in baza sticlei de vin pana cand dopul iese suficient de mult incat sa poti sa il tragi cu mana.

2. Deschide sticla de vin cu un cui

Asta presupune sa ai la indemana prin casa un holsurub lung, o surubelnita si un ciocan tesla. Insurubeaza holsurubul in dop pana cand mai raman 2 cm in afara. Infasoara gatul sticlei cu un prosop si prinde cu tesla holsurubul infipt in dop. Trage cu putere.

3. Impinge dopul cu o lingură

E metoda cea mai simpla, dar iti trebuie si ceva forta. Pozitioneaza sticla pe o suprafata plata si stabila. Aseaza coada de la lingura perpendicular pe dop si impinge. La fel de bine poti folosi orice obiect metalic subtire (surubelnita, cutit cu varf lung).

Sursa: www.foodstory.ro

Cuvinte cheie:

vin , sfat , sarbatoare

Comentarii

 (1)
  • #1 user Răspunde Citează selecţia
    длинный гвоздь с резьбой называется - шуруп
    неучи !!!!
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
6 locuitori

Popovca este un sat din cadrul comunei Lingura, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Cantemir și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6 oameni. Satul Popovca a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.