Mergi spre compartimentul: Muzica
13 septembrie 2023, 10:30 Muzica views 2845
La mulţi ani, Roman Iagupov!
13 septembrie 2023, 10:30 Muzica views 2845

La mulţi ani, Roman Iagupov!

Site-ul www.moldovenii.md îi urează un sincer La mulţi ani! Interpretului Roman Iagupov cu ocazia zilei de naştere!

Vă dorim pe această cale, Maestre, sănătate, mulți ani și să ne încîntaţi mereu sufletele cu muzica Dvs!

Unul dintre primii care l-au felicitat pe Iagupov de ziua lui a fost Pavel Duganov, cunoscut showman, maestru de ceremonii, deținător al titlului „Cel mai bun prezentator de ceremonii din lume”, titular al Ordinului de Onoare.

„Te-ai născut în gloriosul oraș Volgograd, dar soarele Moldovei a dezvăluit armonia melodiilor moldo-balcanice!

De mulți ani nu-ți ai asemănare în popularitate, faimă și cerere!

Ești cunoscut departe de granițele țării noastre și o glorifici în muzică și cîntece. În ciuda acestui fapt, ești modest, simpatic și plin de aspirații de a cuceri noi orizonturi!

Mult succes și multă sănătate în lunga ta calatorie creativă!

La mulți ani, ARTISTUL POPORULUI!”, a scris Pavel Duganov pe pagina sa de pe rețeaua de socializare.

Muzicianul legendar s-a născut la 13 septembrie 1973 în Volgograd. La vîrsta de un an, Roman s-a mutat cu familia în Moldova, a învățat la școala din orașul Strășeni și la Institutul de Cultură Fizică și Sport din Chișinău. După absolvire a predat educație fizică la școala nr. 33 din Chișinău. În timpul studiilor sale, Iagupov a creat o trupă rock, care a primit denumirea de Zdob și Zdub. Debutul trupei a avut loc la Moscova la Festivalul "Учитесь плавать" în 1994, iar doi ani mai tîrziu, la același festival, trupa a interpretat împreună cu Rage Against the Machine. Pentru festival a fost înregistrată piesa "Hardcore Moldovenesc", care a devenit cartea de vizită a trupei. În 2000, popularitate grupei i-a adus și versiunea de copertă a piesei "Видели ночь" a trupei "Кино".

Curînd, trupa și-a început trecerea de la hardcore tradițional la folk rock. Acest lucru a fost evident în albumul "450 овец" lansat în 2003. În 2005, formația a reprezentat Republica Moldova la concursul muzical Eurovision de la Kyiv cu piesa "Bunica Bate Doba" și a ocupat locul 6 - cea mai mare realizare la acel moment a Moldovei la Eurovision. În 2011, a fost din nou cu trupa la concursul Eurovision, interpretînd la Dusseldorf piesa "So Lucky" și ocupînd locul 12. Interpretează melodii în limba moldovenească, rusă, engleză și ucraineană.

Cuvinte cheie:

aniversarea , muzica , interpret

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1816
Populația:
4986 locuitori

Valea Perjei este un sat şi comună din raionul Taraclia. Valea Perjei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 142 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4986 de oameni. atul Valea Perjei a fost întemeiat în anul 1816.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.