Mergi spre compartimentul: Muzica
12 septembrie 2020, 12:10 Muzica views 4632
Mesajul lui Roman Iagupov către autorități (Video)
12 septembrie 2020, 12:10 Muzica views 4632

Mesajul lui Roman Iagupov către autorități (Video)

Din cauza pandemiei, deja de 6 luni profesioniștii independenți din industria culturii (regizori de sunet, lumină, tehnicieni, lucrătorii din spatele culiselor, manageri, producători) nu au o sursă stabilă de existență.

Despre aceasta a relatat solistul trupei Zdob Și Zdub, Roman Iagupov, într-o mesaj publicat pe o rețea de socializare. El a atenționat că multe domenii au avut de suferit în urma restricțiilor impuse, pe fondalul epidemiei, însă sfera culturii a fost complet ignorată.

Potrivit lui, tehnicienii din sfera culturii, care sînt și ei plătitori de impozite, nu pot activa și nu au susținere din partea Guvernului.

"Iată așa o situație: mi s-a oferit titlul de Artist al Poporului. Cu această ocazie vreau să zic ceva...

Nu doar eu sînt trupa Zdob Si Zdub, sîntem 6 pe scena și o echipă în spate – Mihai Gîncu, Valeriu Mazîlu, Sveatoslav Staruș, Andrei Cebotari, Victor Dandeș și Igor Dînga (producătorul trupei). Mulțumim publicului pentru apreciere.

Trupa Zdob și Zdub activează în creație nu pentru titluri. 25 de ani sîntem în turneie pentru a aduce bucurie, emoții pozitive. Artiștii slujesc oamenilor prin artă. Din motivul pandemiei toată societatea trece prin perioadă complicată. Mai ales sfera medicală și învățămîntul. Sănătatea oamenilor trebuie să ramînă cea mai importantă!

Multe domenii economice au suferit. Dar sfera artei a rămas ultima în lista priorității Statului. Deja de 6 luni profesioniștii independenți din industria culturii (regizori de sunet, lumină, tehnicieni, lucrătorii din spatele culiselor, manageri, producători), care sînt plătitori de impozite, nu pot activa și nu au susținerea din partea Guvernului. Noi toți - oamenii, și politicienii inclusiv, venim și plecăm. Doar cultura și faptele noastre vor ramîne pe Pamînt. Sper, că prin eforturi comune cu Ministerul Culturii sau alte organizații de Stat să putem shimba situația spre bine. Noi avem idei concrete pentru aceasta", a relatat Roman Iagupov.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Roman Iagupov , Zdob şi Zdub , mesaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.