Mergi spre compartimentul: Muzica
26 octombrie 2023, 10:30 Muzica views 22423
26 octombrie 2023, 10:30 Muzica views 22423

La mulţi ani, Ricu Vodă!


Foto: flux.md 

Site-ul www.moldovenii.md îi urează un sincer La mulţi ani! interpretului Ricu Vodă cu ocazia zilei de naştere! Vă dorim pe această cale multă sănătate, succese, să ne încîntaţi mereu sufletele cu muzica Dvs.

Ricu Vodă s-a născut în anul 1961. A crescut într-o familie de artişti. Tatăl său, Gheorghe Vodă a fost un cunoscut poet, scenarist, regizor de filme, iar mama, Nina Vodă-Mocreac – o actriţă apreciată. A studiat muzica din copilarie, exersînd neîncetat la vioară. După absolvirea clasei a 8-a, este admis la Şcoala de muzică „Ştefan Neaga”.

Cariera de artist şi-a început-o în cadrul Ansamblului „Viitorul” de la Casa de Cultură din sectorul Frunze (astăzi - Buiucani) al oraşului Chișinău. Din 1986 activează în diverse formaţii - „Contemporanul”, „Noroc”, „Fagure” „Fag”, „Cristal” ş.a. În anii ’90 întreprinde mai multe turnee peste hotare - în Germania, Mozambic, Ţările Baltice, Armenia. În 1993 i s-a conferit titlul onorific de maestru în arte.

Avea 28 de ani neîmpliniți cînd a devenit pe neașteptate popular cu piesele „Inima”, „Primăvara”, „N-am cu nimenea nimic”, „Aleargă caii”, „August”.

După un mare succes a venit etapa căutărilor și slăbiciunilor.

Astăzi Ricu Vodă lucrează la primul său album cu piese mai vechi şi mai noi,  intenționează să lanseze videoclipul la piesa „Bătrînul castan”. Muzica îi aparţine, iar versurile sînt ale lui Gheorghe Vodă.

 

Cuvinte cheie:

muzica , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
828 locuitori

Chiurt este un sat subordonat administrativ oraşului Cupcini, raionul Edineţ. Localitatea este aşezată în valea rîului Ciuhur, la 20 km de oraşul Edineţ şi la 182 km de Chişinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 828 locuitori. Satul Chiurt a fost menționat documentar în anul 1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.