Mergi spre compartimentul: Muzica
10 noiembrie 2019, 14:00 Muzica views 4271
Alex Calancea: Rockul îmi place, în primul rînd, ca stare (Foto, Video, Audio)
10 noiembrie 2019, 14:00 Muzica views 4271

Alex Calancea: Rockul îmi place, în primul rînd, ca stare (Foto, Video, Audio)

Echipa de filmare a emisiunii „Istoria rockului moldovenesc" a fost în vizită la celebrul bass chitarist, Alex Calancea. El ne-a invitat la sala de repetiție a echipei sale, care se află chiar în centrul Chișinăului.

Muzica lui Alex este cunoscută și iubită nu numai în Moldova, dar și peste hotarele ei. Proiectele sale, Alex Calancea Band și LUPII, se bucură de popularitate și cerere în rîndul cunoscătorilor de muzică populară și nu numai. Muzicienii au multe turnee, unde adună săli pline de admiratori, evoluează la diferite festivaluri importante.

În cadrul interviului, Alex Calancea ne-a povestit despre cum și-a început cariera artistică în satul Cuhnești, raionul Glodeni, cum a format în școală prima sa trupă, cu care interpreta diferite hituri, inclusiv cîntecele legendarului Scorpions. De asemenea, Alex a vorbit despre venirea sa la Chișinău și despre momentul în care a făcut pentru prima dată cunoștință cu rockul moldovenesc și muzicanții-rock din Chișinău, despre repetițiile în bucătărie și excursiile la vestita „Stekliașca", unde în anii 90 aveau loc diferite chefuri și se organizau concerte.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Alex Calancea , interviu , muzica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
423 locuitori

Coada Iazului este un sat din cadrul comunei Bilicenii Vechi, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 11 km de oraşul Sîngerei și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 423 de oameni. Satul Coada Iazului a fost menționat documentar în anul 1878.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.