Arată noutățile începînd cu...
Mergi spre compartimentul: Muzica

eye 1160 Vizualizări

Moldoveanca Anastasia Barbă a obținut Premiul II la "Slaveanskii Bazar"


Moldoveanca Anastasia Barbă, elevă la Liceul Republican de Muzică “Serghei Rahmaninov”, a obținut Premiul II în cadrul ediţiei a XXVIII-a a Concursului Internaţional "Slaveanskii Bazar" de la Vitebsk, Belarus.

Despre aceasta anunţă consilierul prezidenţial în domeniul educaţiei, culturii şi cercetării, Corneliu Popovici, pe pagina sa de Facebook.

"Anastasia Barbă este laureată a numeroase concursuri naționale și internaționale, printre care Festivalul Internațional "Nova latinitas", "Vocea de Aur a Rusiei", "Ucraina unește lumea", "Ploaia de stele", "Mărul de aur" etc.

La începutul anului 2018, Șeful statului Dodon Igor i-a conferit tinerei interprete Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova, în semn de înaltă apreciere a talentului si daruirii sale artistice încununate de succesele obținute la Festivalul-Concurs Internațional de Interpretare Vocală „Vocea de Aur a Rusiei” (Золотой Голос России), ediția a XIII-a", a scris Popovici.

Cuvinte cheie:

muzica , concurs , premiu

Localităţile Moldovei şi diasporei

Găuzeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
1404 locuitori

Găuzeni este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Găuzeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 20 km de orașul Șoldănești și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1404 oameni. Prima atestare documentară a satului Găuzeni datează din 12 aprilie 1620.

Citeşte mai departe