Mergi spre compartimentul: Muzica
21 iunie 2018, 14:45 Muzica views 8114
Legătura dintre rockul moldovenesc și „Viorica Cosmetic” (Video)
21 iunie 2018, 14:45 Muzica views 8114

Legătura dintre rockul moldovenesc și „Viorica Cosmetic” (Video)

Formaţia moldovenească „Cuibul" s-a zămislit încă în anul 1989, primele repetiţii ale acesteia avînd loc în incinta Fabricii de Parfumerie și Cosmetice „Viorica".

Mărturisirile au fost făcute de către fondatorul trupei, Igor Dînga.

„În 1989, a fost pusă în funcțiune Fabrica de Parfumerie și Cosmetice «Viorica». Eu am reușit să mă angajez acolo la muncă, pe un salariu de 80 ruble pe lună. Funcția mea era de conducător al ansamblului artistic de amatori. Eu eram responsabil acolo de organizarea tuturor sărbătorilor, evenimentelor. Mi s-a oferit o încăpere pentru repetiții – acolo s-a și înființat «Cuibul»”, a mărturisit Igor Dînga.

El a mai spus că tot în acea perioadă a fost compus cîntecul „Hardcore moldovenesc” al formației "Zdob și Zdub", repetiţiile trupei avînd loc tot în incinta Fabricii „Viorica Cosmetic”.

Alte dezvăluiri interesante despre formaţia pe care a înfiinţat-o, dar şi despre activitatea lui Igor Dînga urmăriţi sîmbătă în cadrul proiectului „Istoria rockului moldovenesc” de pe portalul de ştiri Noi.md.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
197 locuitori

Anini este un sat din cadrul comunei Lăpuşna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 197 de oameni. Satul Anini a fost întemeiat în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.