Mergi spre compartimentul: Muzica
23 iunie 2016, 16:15 Muzica views 6021
La Chișinău vor avea loc concerte organizate de ambasadele Germaniei și Poloniei
23 iunie 2016, 16:15 Muzica views 6021

La Chișinău vor avea loc concerte organizate de ambasadele Germaniei și Poloniei

La Chișinău vor fi organizate două concerte cu prilejul împlinirii a 25 de ani de la semnarea Tratatului de vecinătate și cooperare prietenească dintre Germania şi Polonia, care a avut loc la Bonn, la 17 iunie 1991.

Ambasadorul Germaniei în R. Moldova, Ulrike Knotz, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că aceste evenimente vin să scoată în evidență importanța colaborării pașnice a statelor.

„Tratatul respectiv este foarte important pentru ambele țări, deoarece a pus bazele unor relații apropiate și s-au creat de-a lungul timpului niște puncte de coeziune dintre organizațiile nonguvernamentale de tineret precum și pe dimensiunea economică, social-culturală ș.a. Totodată, aceste evenimente culturale îl vor cinsti și pe fostul primar al municipiului Chișinău de origine germană, Carol Schmidt, de la nașterea căruia pe 25 iunie se împlinesc 170 de ani", a menționat Knotz.

La rîndul său, Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Artur Michalski, a menționat că tratatul sus-numit „are o conotație universală și tangențial se referă și la R. Moldova".

„Tratatul semnat acum 25 de ani a servit drept fundament pentru integrarea Germaniei și Poloniei în Europa centrală și de vest, fapt care a contribuit la dezvoltarea relațiilor bilaterale ulterioare. Cu această ocazie, dorim să împărtășim aceste momente importante și cu cetățenii din R. Moldova, care depun efort, pentru a se integra în comunitatea europeană", a precizat Michalski.

Primul concert, la care va fi interpretată muzică de jazz, va avea loc pe data de 24 iunie curent, în scuarul din fața Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici", cu evoluarea Jazz orchestra Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, condusă de Petru Haruță, Jazz Band Univox, condusă de Ilona Stepan, precum și a altor instrumentiști renumiți. Cel de-al doilea concert „Diplomația pe note" se va desfășura în aer liber pe 26 iunie, la Teatrul de Vară, fiind interpretată doar muzică clasică.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Polonia , Germania , ambasada , concert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
856 locuitori

Pripiceni-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pripiceni-Curchi și Pripiceni-Răzeşi. Satul Pripiceni-Răzeşi este situat la o distanță de 22 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 856 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.