Mergi spre compartimentul: Muzica
24 noiembrie 2014, 14:36 Dansul moldovenesc views 15896
Festivalul Horelor
24 noiembrie 2014, 14:36 Dansul moldovenesc views 15896

Festivalul Horelor

Au dansat pînă la epuizare. 14 colective artistice din 7 raioane ale ţării au venit la Horeşti, Ialoveni, pentru a participa la Festivalul anual al Horelor. Astfel, Casa de cultură din localitate s-a umplut de dans şi voie bună.

Veniţi din raioanele Ialoveni, Ungheni, Calarasi, Orhei, Hincesti sau Criuleni, participanţii la festival au demonstrat că ştiu să danseze o horă, o sîrbă sau o bătută. Ropote de aplauze au stîrnit şi artiştii din satul Biruinţa, raionul Sîngerei, care au dansat cu foc „Ciuleandra".

În horă s-au prins toţi - de la mic la mare. Daniel are 11 ani, este din Văsieni, Ialoveni, şi vrea să ajungă un dansator renumit.

Buna dispoziţie este un element indispensabil, adaugă Cătălin, un alt dansator cu viitor promiţător din Chişinău.

Aurelia Mereuţă este învăţătoare la o şcoală din satul Bardar, raionul Ialoveni, şi a descoperit pasiunea pentru dans acum doi ani. De atunci nu poate sta locului o clipă, mărturiseşte ea.

Festivalul Horelor organizat în satul Horeşti a fost anul acesta la cea de-a treia ediţie.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

Dansuri , Festival , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
1342 locuitori

Jura este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Jura este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Rîbnița și la 78 km de Chișinău. Populaţia satului Jura alcătuia 1342 de oameni în anul 2011. Satul Jura a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.