18 mai 2022, 16:00 Personalități views 1620
La mulți ani, Veaceslav Gojan!
Foto: olympic.md
18 mai 2022, 16:00 Personalități views 1620

La mulți ani, Veaceslav Gojan!

Astăzi, renumitul boxer moldovean Veaceslav Gojan a împlinit 39 de ani!

A intrat pentru prima dată în sala de box la 10 ani și încă de atunci i-a promis Republicii Moldova că o va reprezenta oriunde în lume cu mîndrie, aducînd acasă doar medalii.

Și s-a ținut de cuvînt! La doar 19 ani, Veaceslav Gojan devine vicecampion european la seniori, iar în 2008 a cucerit medalia de bronz la Olimpiada de la Beijing.

Anul trecut, el a fost decorat cu Ordinul Olimpic al Comitetului National Olimpic al Republicii Moldova. În prezent Gojan este selecționerul naționalei de tineret a Moldovei la box.

Chiar dacă în 2018 s-a restras din activitatea competițională, Veaceslav a rămas în lumea boxului, antrenînd viitori campioni aici, acasă. Spune că îi place la nebunie ceea ce face în fiecare zi, iar dacă ar avea ocazia să aleagă țara în care să se mai nască o dată, tot Republica Moldova ar fi aceea.




Cuvinte cheie:

Ziua de naștere , Veaceslav Gojan , box

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1300 locuitori

Frunză este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Uiutnoe, Frunză, Andriaşevca Nouă, Andriaşevca Veche, Novosaviţcaia, Novocotovsc, Prioziornoe. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Slobozia și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Frunză alcătuia 1300 de oameni în anul 2006. Satul Frunză a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.