Arată noutățile începînd cu...

eye 1637 Vizualizări

Cepraga duce un stil de viață retras


Artista din Moldova, Nadejda Cepraga, la vremea sa a fost foarte iubită de spectatorii sovietici. În plus, ea a evoluat cu succes și pe scena internațională. Cum a decurs viața talentatei cîntărețe, care a împlinit vîrsta de 64 de ani?Nadejdei i-a fost destinat să devină cîntăreață încă din copilărie, deși provine dintr-o familie simplă. Părinții lucrau în colhoz, dar aveau o venă muzicală.

Nadia, împreună cu frații săi, cînta într-un ansamblu improvizat și bucura consătenii. În clasa a 4-a, fetița a devenit solistă a colectivului local "Dumbrava", iar peste doi ani a participat la filmările unui scurtmetraj. După aceea, tînăra interpretă talentată a început să fie invitată la diferite emisiuni. Încă din tinerețe, cariera sa a crescut rapid, scrie rambler.ruÎn 1972, Cepraga a primit o medalie de aur în Franța, cîștigînd la festivalul cîntecului popular. Ea a început să cîștigu foarte multe premii, inclusiv internaționale. Trebuie menționat faptul că Nadejda acorda multă atenție auto dezvoltării: a absolvit școala de muzică și Conservatorul din Chișinău. Interpreta a bucurat mereu spectatorii cu evoluțiile sale la "Cîntecul anului" și cu concertele solo. Ea a fost și actriță de film, participînd la filmările a 18 filme.Din 2001, interpreta locuiește la Moscova.

Spre deosebire de mulți interpreți de estradă, viața ei personală a fost stabilă — Nadejda Alexeevna a fost căsătorită doar o singură dată și a trăit cu acest bărbat toată viața. Alesul inimii sale a fost profesorul Litvinov, care a predat la Universitatea de Stat din Moldova. În 2009, el a plecat din viață, ceea ce a devenit o lovitură grea pentru soția sa.Acum, Nadejda Cepraga duce un stil de viață retras. Unicul său fiu Ivan locuiește în Germania, cu el și cu nepoata sa ea este nevoită să comunice online. Cîntăreața se bucură de animalele sale de companie: două pisici și un Cocker Spaniel.

Vedeta este pasionată de lectură și de cusut. Ea a reușit să adune în casă un muzeu unic, printre care și 300 de perechi de încălțăminte de scenă.

Cuvinte cheie:

personalitati , muzica

Localităţile Moldovei şi diasporei

Susleni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1587
Populația:
4661 locuitori

Susleni este un sat şi comună din raionul Orhei. Susleni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Orhei și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4661 de oameni. Satul Susleni a fost menționat documentar în anul 1587.

Citeşte mai departe