Arată noutățile începînd cu...

eye 996 Vizualizări

S-a stins din viață jurnalistul și prezentatorul Alexei Revenco


Inconfundabila voce a Radio Moldova, redactorul-prezentator, Alexei Revenco, s-a stins din viață în această dimineață.

„Astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineata, a plecat din viață cel mai luminos Om - Alexei Revenco. Omul care cu vocea-i de unicitate, cu firea-i veselă și simțul umorului deosebit făcea sărbătoare oriunde era. Fie fericit acolo sus, iar noi, aici, îl vom pomeni și nu-l vom uita niciodată" a scris colega sa de la Radio Moldova, artista Veta Ghimpu Munteanu, pe pagina sa de facebook.

Alexei Revenco a activat la Radio Moldova peste patru decenii.

„Acum 41 de ani, după trei etape de concurs, care a durat vreo două luni şi la care au participat peste o sută de concurenţi, eu am fost cel selectat şi angajat. Chiar de la bun început m-am îndrăgostit de postul meu de radio şi am vrut din tot sufletul să fiu membru al acestei minunate familii. Pe parcursul anilor am prezentat numeroase emisiuni radiofonice si televizate de diferit gen, multe din ele fiind arhivate si păstrate în fondul instituţiei. Radio Moldova este zbuciumul tinereţii mele frumoase", mărturisea prezentatorul în unul din interviurile sale.

Pentru munca conştiincioasă şi prodigioasă întru promovarea valorilor naţionale şi imaginii ţării, Alexei Revenco a fost distins cu Ordinul ,,Gloria Muncii" şi cu titlul onorific ,,Maestru în artă".

Cuvinte cheie:

personalitati , moarte

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cucioaia Nouă

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Citeşte mai departe